iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım Kilo Bezelye
*250 Gr Kıyma
*2 Adet Patates
*2 Adet Soğan
*Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1 Yemek Kaşığı Salça
*2 Su Bardağı Su
*Tuz
Kıymalı Bezelye Tarifi Yapılışı Merhaba,
Klasik yemeklerden biri daha Lezzetli ve sağlıklı bir tarif
Tarifimize geçelim,
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, kısık ateşte yağımızla kavurmaya alıyoruz Ardından kıymamızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz
Soğanlarımız hafif pembeleşip, kıymamız kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz
Patateslerimizi yemeklik doğruyoruz
Bezelyelerimiz ve doğradığımız patateslerimizi ilave ediyoruz Karıştırıyoruz
Ardından azar azar suyu dökerken bir yandan da karıştırarak salçanın iyice dağılmasını sağlıyoruz
Suyun tamamını döküp, tuzumuzu atıyoruz ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar kapağı kapalı olarak ve suyunu kontrol ederek pişiriyoruz
( Su az gelirse ilave edebiliriz)
Pişen Yemeğimiz servise hazır
Not: Pirinç Pilavı ile mükemmel uyum sağlıyor
Sade Pirinç Pilavı tariflerimle mevcut
Denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun
*Yarım Kilo Bezelye
*250 Gr Kıyma
*2 Adet Patates
*2 Adet Soğan
*Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1 Yemek Kaşığı Salça
*2 Su Bardağı Su
*Tuz
Kıymalı Bezelye Tarifi Yapılışı Merhaba,
Klasik yemeklerden biri daha Lezzetli ve sağlıklı bir tarif
Tarifimize geçelim,
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, kısık ateşte yağımızla kavurmaya alıyoruz Ardından kıymamızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz
Soğanlarımız hafif pembeleşip, kıymamız kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz
Patateslerimizi yemeklik doğruyoruz
Bezelyelerimiz ve doğradığımız patateslerimizi ilave ediyoruz Karıştırıyoruz
Ardından azar azar suyu dökerken bir yandan da karıştırarak salçanın iyice dağılmasını sağlıyoruz
Suyun tamamını döküp, tuzumuzu atıyoruz ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar kapağı kapalı olarak ve suyunu kontrol ederek pişiriyoruz
( Su az gelirse ilave edebiliriz)
Pişen Yemeğimiz servise hazır
Not: Pirinç Pilavı ile mükemmel uyum sağlıyor
Sade Pirinç Pilavı tariflerimle mevcut
Denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun