iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Börek El Açması Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*12 (yarım) su bardağı ılık su
*12 (yarım) su bardağı süt
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık sirke
*Tuz
*Şeker
*Alabildiği kadar un yaklaşık 3 su bardağı
İçi için;
*250 gr kıyma
*1 soğan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
Yufka araları için;
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Börek El Açması Tarifi Yapılışı Merhabalar çıtır çıtır bir böreğe hazırmıyız Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur ve hazırlanır 9 parçaya ayrılır Bu sırada iç harç hazırlanır İç*harç için soğanlar küçük küçük doğranır, sıvı yağda kıyma ve baharatlarla kavrulur Beklemeye alınır Her yufka katına sürmek için tavada tereyağı eritilir ve sıvı yağ üzerine eklenir Şimdi tepsi alınır ve yufkalar açılmaya başlanır Her yufka arasına erimiş yağdan bolca sürülür
3 kattan sonra kıyma harcının yarısı koyulup, tekrar devam edilir 6 katada kalan harç koyulur ve son 3 yufkada koyulup üzerine yağ salça yoğurt karışımı sürülüp 200 derece fırına verilir Üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*12 (yarım) su bardağı ılık su
*12 (yarım) su bardağı süt
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık sirke
*Tuz
*Şeker
*Alabildiği kadar un yaklaşık 3 su bardağı
İçi için;
*250 gr kıyma
*1 soğan
*Kimyon
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
Yufka araları için;
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Börek El Açması Tarifi Yapılışı Merhabalar çıtır çıtır bir böreğe hazırmıyız Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur ve hazırlanır 9 parçaya ayrılır Bu sırada iç harç hazırlanır İç*harç için soğanlar küçük küçük doğranır, sıvı yağda kıyma ve baharatlarla kavrulur Beklemeye alınır Her yufka katına sürmek için tavada tereyağı eritilir ve sıvı yağ üzerine eklenir Şimdi tepsi alınır ve yufkalar açılmaya başlanır Her yufka arasına erimiş yağdan bolca sürülür
3 kattan sonra kıyma harcının yarısı koyulup, tekrar devam edilir 6 katada kalan harç koyulur ve son 3 yufkada koyulup üzerine yağ salça yoğurt karışımı sürülüp 200 derece fırına verilir Üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun