iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Cevizli Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük kase kıyma
*1 su bardağı ince bulgur
*1 adet soğan
*1 su bardağı un (az yada fazla gelebilir dikkatli ekleyelim)
*1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Bulguru ıslatmak için:
*Sıcak su
Üzeri için:
*Tereyağı
*Yoğurt
*Sarımsak
*Kırmızı biber
*Nane
*Çok az salça
Haşlamak için:
*Sıcak su
*Tuz
Kıymalı Cevizli Sıkma Tarifi Yapılışı İnce bulgur sıcak su ile ıslatılır ve yumuşatılır
Yumuşayan bulgura rendelenmiş soğan, kıyma, ceviz, un, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenip iyice yoğurulur Yoğurulan hamur avuç içinde yuvarlanır veya sıkarak şekillendirilir Kaynayan tuzlu suda haşlanır Hamurlar suyun yüzüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir
Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak çırpılır Tereyağı eritilir, salça, nane ve baharatlar eklenir Haşlanan sıkmaların üzerine önce yoğurt, sonrada sos dökülerek servis edilir Afiyet olsun…
NOT: İsteğe göre hamurunu yoğururken salça da ekleyip rengini kırmızılaştırabilirsiniz
*1 küçük kase kıyma
*1 su bardağı ince bulgur
*1 adet soğan
*1 su bardağı un (az yada fazla gelebilir dikkatli ekleyelim)
*1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Bulguru ıslatmak için:
*Sıcak su
Üzeri için:
*Tereyağı
*Yoğurt
*Sarımsak
*Kırmızı biber
*Nane
*Çok az salça
Haşlamak için:
*Sıcak su
*Tuz
Kıymalı Cevizli Sıkma Tarifi Yapılışı İnce bulgur sıcak su ile ıslatılır ve yumuşatılır
Yumuşayan bulgura rendelenmiş soğan, kıyma, ceviz, un, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenip iyice yoğurulur Yoğurulan hamur avuç içinde yuvarlanır veya sıkarak şekillendirilir Kaynayan tuzlu suda haşlanır Hamurlar suyun yüzüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir
Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak çırpılır Tereyağı eritilir, salça, nane ve baharatlar eklenir Haşlanan sıkmaların üzerine önce yoğurt, sonrada sos dökülerek servis edilir Afiyet olsun…
NOT: İsteğe göre hamurunu yoğururken salça da ekleyip rengini kırmızılaştırabilirsiniz