iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet sütlü yufka
*300 gram az yağlı kıyma
*1 adet iri soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı karabiber
*1 adet küp şeker
*1 adet yumurta sarısı (üzerlerine sürmek için)
*Susam
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Önce iç malzemesini hazırlamak için soğanı yemeklik, sarımsakları da ince doğrayın Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın ve soğanları ve sarımsakları ilave edip renkleri dönene kadar kavurun
Sonra kıymayı koyup kavurmaya devam edin Kıymada iyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve ocağı kapatın
Yufkaların birini komple masaya açın Eritilmiş tereyağ ve unu bir kasede çırpma teliyle karıştırın Karışımın yarısını yufkanın üzerine döküp fırçayla iyice yayarak sürün
İkinci yufkayı üzerine düzgünce kapatın ve yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin Kıymalı harcın yarısını bu 8 parça yufkanın geniş kısımlarına pay edin
Daha sonra sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde her bir yufkayı sarın Kalan iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Yumurta sarısını üstlerine sürdükten sonra susam serpiştirip 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 1520 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin
Kıymalı çıtır börekleriniz hazır, Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*4 adet sütlü yufka
*300 gram az yağlı kıyma
*1 adet iri soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
*4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı karabiber
*1 adet küp şeker
*1 adet yumurta sarısı (üzerlerine sürmek için)
*Susam
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Önce iç malzemesini hazırlamak için soğanı yemeklik, sarımsakları da ince doğrayın Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın ve soğanları ve sarımsakları ilave edip renkleri dönene kadar kavurun
Sonra kıymayı koyup kavurmaya devam edin Kıymada iyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve ocağı kapatın
Yufkaların birini komple masaya açın Eritilmiş tereyağ ve unu bir kasede çırpma teliyle karıştırın Karışımın yarısını yufkanın üzerine döküp fırçayla iyice yayarak sürün
İkinci yufkayı üzerine düzgünce kapatın ve yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin Kıymalı harcın yarısını bu 8 parça yufkanın geniş kısımlarına pay edin
Daha sonra sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde her bir yufkayı sarın Kalan iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Yumurta sarısını üstlerine sürdükten sonra susam serpiştirip 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 1520 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin
Kıymalı çıtır börekleriniz hazır, Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun