iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*5 bardak un
*2 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
*200 gram kıyma
*3 orta boy kuru soğan
*2 adet sivri biber
*1 adet domates
*1 çay kaşığı tuz
*1 er çay kaşığı toz kırmızı biber, kimyon, karabiber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Açmak için ;
*1 su bardağı nişasta
Yağlamak için ;
*Yarım su bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
*2 kaşık sıvı yağ
*2 kaşık yoğurt
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Üzeri çıtır, içi yumuşacık harika bir börek tarifi paylaşmak istedim sizlerle
Önce hamuru hazırlıyoruz Su, sirke ve tuzu koyup azar azar unu ilave ediyoruz Ne çok yumuşak ne de sert bir hamur olmalı Ele yapışmadığında hazır demektir Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölüp her parçayı 10 ar parçaya ayırıp küçük bezeler yapıyoruz 10 beze böreğin alt kısmı diğer 10 bezede böreğin üstü olacak Teker teker ilk on bezeyi merdane veya oklavayla biraz nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve aralarını yağlayıp üst üste koyuyoruz Diğer on bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz ve bir kenarda dinlenmeye alıp iç harcımızı hazırlıyoruz Teflon bir tava yada tencerede soğanları küp küp doğrayıp yağ da kavuruyoruz Sonra kıymayı ekliyoruz onu da biraz kavurduktan sonra tüm malzemeleri ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz İç harcımız soğuduktan sonra böreği yapacağımız tepsinin büyüklüğüne göre ilk hamuru tezgahın üzerinde alıp kenarlarından çekerek açıyoruz Yağlanmış tepsiye hamuru yerleştirip üzerine iç harcı yaydırıyoruz Diğer hamuru da aynı şekilde açıp üstünü kapatıyoruz İstediğimiz şekilde kesip üzerine yoğurt yağ karışımını sürüyoruz İsterseniz yoğurt koymayabilirsiniz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra üzerine bir bez örtüp 1015 dakika bekletiyoruz Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık su
*5 bardak un
*2 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
*200 gram kıyma
*3 orta boy kuru soğan
*2 adet sivri biber
*1 adet domates
*1 çay kaşığı tuz
*1 er çay kaşığı toz kırmızı biber, kimyon, karabiber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Açmak için ;
*1 su bardağı nişasta
Yağlamak için ;
*Yarım su bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
*2 kaşık sıvı yağ
*2 kaşık yoğurt
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Üzeri çıtır, içi yumuşacık harika bir börek tarifi paylaşmak istedim sizlerle
Önce hamuru hazırlıyoruz Su, sirke ve tuzu koyup azar azar unu ilave ediyoruz Ne çok yumuşak ne de sert bir hamur olmalı Ele yapışmadığında hazır demektir Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölüp her parçayı 10 ar parçaya ayırıp küçük bezeler yapıyoruz 10 beze böreğin alt kısmı diğer 10 bezede böreğin üstü olacak Teker teker ilk on bezeyi merdane veya oklavayla biraz nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve aralarını yağlayıp üst üste koyuyoruz Diğer on bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz ve bir kenarda dinlenmeye alıp iç harcımızı hazırlıyoruz Teflon bir tava yada tencerede soğanları küp küp doğrayıp yağ da kavuruyoruz Sonra kıymayı ekliyoruz onu da biraz kavurduktan sonra tüm malzemeleri ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz İç harcımız soğuduktan sonra böreği yapacağımız tepsinin büyüklüğüne göre ilk hamuru tezgahın üzerinde alıp kenarlarından çekerek açıyoruz Yağlanmış tepsiye hamuru yerleştirip üzerine iç harcı yaydırıyoruz Diğer hamuru da aynı şekilde açıp üstünü kapatıyoruz İstediğimiz şekilde kesip üzerine yoğurt yağ karışımını sürüyoruz İsterseniz yoğurt koymayabilirsiniz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan sonra üzerine bir bez örtüp 1015 dakika bekletiyoruz Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun