iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Dilim Rulo Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*135 gram tereyağ veya margarin
*2 5 çay bardağı sut
*2 çay bardağı un
*4 adet yumurta
İçi için;
*500 g kiyma
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım dolmalik yesil biber
*Yarım dolmalik sari biber
*Yarım dolmalik kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı krema
*1 çay bardağı sut
Üzeri için;
*1 çay bardağı kasar p Rendesi
Kıymalı Dilim Rulo Krep Tarifi Yapılışı Krep için, yağı bir tencereye alıp eritelim, unu ekleyip köpükleşene kadar kavurup, sütü azar azar ilave edip iki üç dk devamlı karıştırıp, ocaktan alalım Yumurtaları tek tek ilave edip elektrikli çırpıcı ile 5 dk çırpalım Fırın tepsisine (30×40 cm)yağılı kağıt koyup krebimizi döküp yayalım, önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim Pişen krebi, fırından alıp, ters çevirip, yağılı kağıdı alıp, soğumaya bırakalım İçi için kıymayı tavaya alıp, suyunu çekene kadar kavurup, sıvı yağı, ince kıydığımız soğanları, biberleri ve salçayı ekleyip 10 dk kavurmaya devam edip son olarak kekik, tuzu ve biberi ekleyip karıştırıp ocaktan alalım Beşamel sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı küçük bir tencerede eritip, unu ekleyip iki üç dk kavuralım Sütü ve kremayı karıştıraraktan ilave edip, kaynamaya başlayınca altını kısıp, istediğimiz kalınlığa gelince ocaktan alalım Krepin uzun kenarına kıymayı koyup, üzerine beşamel sosu gezdirip, rulo şeklinde sarıp, üzerine kasar rendesi koyup önceden ısıttığımız 225 dereceli fırında 1015 dk pişirip, fırından alıp, dilimleyip servis edelim Afiyet olsun
*135 gram tereyağ veya margarin
*2 5 çay bardağı sut
*2 çay bardağı un
*4 adet yumurta
İçi için;
*500 g kiyma
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım dolmalik yesil biber
*Yarım dolmalik sari biber
*Yarım dolmalik kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı krema
*1 çay bardağı sut
Üzeri için;
*1 çay bardağı kasar p Rendesi
Kıymalı Dilim Rulo Krep Tarifi Yapılışı Krep için, yağı bir tencereye alıp eritelim, unu ekleyip köpükleşene kadar kavurup, sütü azar azar ilave edip iki üç dk devamlı karıştırıp, ocaktan alalım Yumurtaları tek tek ilave edip elektrikli çırpıcı ile 5 dk çırpalım Fırın tepsisine (30×40 cm)yağılı kağıt koyup krebimizi döküp yayalım, önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim Pişen krebi, fırından alıp, ters çevirip, yağılı kağıdı alıp, soğumaya bırakalım İçi için kıymayı tavaya alıp, suyunu çekene kadar kavurup, sıvı yağı, ince kıydığımız soğanları, biberleri ve salçayı ekleyip 10 dk kavurmaya devam edip son olarak kekik, tuzu ve biberi ekleyip karıştırıp ocaktan alalım Beşamel sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı küçük bir tencerede eritip, unu ekleyip iki üç dk kavuralım Sütü ve kremayı karıştıraraktan ilave edip, kaynamaya başlayınca altını kısıp, istediğimiz kalınlığa gelince ocaktan alalım Krepin uzun kenarına kıymayı koyup, üzerine beşamel sosu gezdirip, rulo şeklinde sarıp, üzerine kasar rendesi koyup önceden ısıttığımız 225 dereceli fırında 1015 dk pişirip, fırından alıp, dilimleyip servis edelim Afiyet olsun