iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Dolama Börek (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı ınstant maya
*5 ,5 su bardağı un
*Tuz
İçi için
*500 gr kıyma
*1 adet kurusoğan
*Tuz
*Karabiber
*Toz kırmızı biber
*Kekik
Açılan hamura sürmek için
*Sıvıyağ
Üzeri için
*Sıvıyağ
*1 adet yumurtanın sarısı
*Çörek otu
Kıymalı Dolama Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı
1
*Su, maya, az şeker ve tuzu karıştırıp 10 dk bekletin
*Unun ortasına çukur açıp yumurta, sıvı yağ ve mayalı karışımı ekleyip ele yapışmayan bir kıvamda hamur yoğurun
*1 saat kadar dinlendirin
*Bu arada içi hazırlayın
*Kıymayı sıvı yağda kavurun
*Yemeklik doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip iyice kavurun
*Soğumaya bırakın
*Hamuru açabileceğiniz boyutta bezelere ayırın
*Un serperek ince şekilde açın
*Yağlayın ve içten koyup sarın
*Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolayarak dizin
*Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı karışımını sürün
*Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin
*2 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı ınstant maya
*5 ,5 su bardağı un
*Tuz
İçi için
*500 gr kıyma
*1 adet kurusoğan
*Tuz
*Karabiber
*Toz kırmızı biber
*Kekik
Açılan hamura sürmek için
*Sıvıyağ
Üzeri için
*Sıvıyağ
*1 adet yumurtanın sarısı
*Çörek otu
Kıymalı Dolama Börek (El Açması) Tarifi Yapılışı
1
*Su, maya, az şeker ve tuzu karıştırıp 10 dk bekletin
*Unun ortasına çukur açıp yumurta, sıvı yağ ve mayalı karışımı ekleyip ele yapışmayan bir kıvamda hamur yoğurun
*1 saat kadar dinlendirin
*Bu arada içi hazırlayın
*Kıymayı sıvı yağda kavurun
*Yemeklik doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip iyice kavurun
*Soğumaya bırakın
*Hamuru açabileceğiniz boyutta bezelere ayırın
*Un serperek ince şekilde açın
*Yağlayın ve içten koyup sarın
*Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolayarak dizin
*Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı karışımını sürün
*Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin