iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 6 adet büyük domates
• 300 g pişmiş dana eti
• 6 dilim süte batırılmış ekmek
• Maydanoz
• Kekik
• 1 adet soğan
• 1 diş sarmısak
• 1 bütün yumurta
• Tuz ve karabiber , muskat
Hazırlanışı :
Her bir domatesin tepesini şapka gibi kesin Bir Tatlı kaşığı yardımıyla, etli kısımlarını bozmadan içlerini çıkarın Tuz ve karabiber ekin Domatesleri ters çevirerek bir süzgecin üzerine dizin ve 15 dakika kadar süzülmelerini sağlayın Bu arada, eti kıyma haline getirin Sütün içine bir adet bayat ekmeği batırın ve kabarmasını sağlayın Maydanozu, kekiği, soğanı, 1 diş sarmısağı kıyın ve hepsini yumurta ve ufalanmış ekmekle karıştırın Tuz ve biber koyduktan sonra biraz muskat rendeleyin Domatesleri bu karışımla doldurun Kapaklarını kapatın Izgarada yaklaşık 30 dakika pişirin
• 6 adet büyük domates
• 300 g pişmiş dana eti
• 6 dilim süte batırılmış ekmek
• Maydanoz
• Kekik
• 1 adet soğan
• 1 diş sarmısak
• 1 bütün yumurta
• Tuz ve karabiber , muskat
Hazırlanışı :
Her bir domatesin tepesini şapka gibi kesin Bir Tatlı kaşığı yardımıyla, etli kısımlarını bozmadan içlerini çıkarın Tuz ve karabiber ekin Domatesleri ters çevirerek bir süzgecin üzerine dizin ve 15 dakika kadar süzülmelerini sağlayın Bu arada, eti kıyma haline getirin Sütün içine bir adet bayat ekmeği batırın ve kabarmasını sağlayın Maydanozu, kekiği, soğanı, 1 diş sarmısağı kıyın ve hepsini yumurta ve ufalanmış ekmekle karıştırın Tuz ve biber koyduktan sonra biraz muskat rendeleyin Domatesleri bu karışımla doldurun Kapaklarını kapatın Izgarada yaklaşık 30 dakika pişirin