iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase kıyma (isteyen kullanmayabilir)
*1 adet kuru soğan
*3 adet domates (yoksa konserve olabilir o da yoksa domates salçası da olabilir)
*2 su bardağı bulgur
*tuz
*pul biber
üzeri için
*karabiber (tercihe göre)
*5 bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı) Tarifi Yapılışı Kıymayı bir tencereye alalım ve sıvı yağ ile kavuralım Sonra soğanını katıp onunla da kavuralım ve domateslerin kabuğunu da soyup onunla da kavuralım (yoksa domates konservesi o da yoksa salça bırakalım) Hepsi kavrulunca tuzunu bırakıp üzerine suyunu bırakalım ve kaynayınca üzerine bulgurunu atalım ve demlemeye bırakalım Suyunu ben tam çektirmem dinlenirken kendi çekiyor zaten Sonra turşu ayran ve salatayla servis yapalım Afiyet olsun
Not; biz kiliste yemeklere genellikle aş deriz ve o yemeğin adının sonuna mutlaka aş kelimesini ekleriz Mesela bulgur aşı, kölükaşı, simidaşı gibi alışkanlık olduğu için orijinal adlarıyla yazıyorum
*1 kase kıyma (isteyen kullanmayabilir)
*1 adet kuru soğan
*3 adet domates (yoksa konserve olabilir o da yoksa domates salçası da olabilir)
*2 su bardağı bulgur
*tuz
*pul biber
üzeri için
*karabiber (tercihe göre)
*5 bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı) Tarifi Yapılışı Kıymayı bir tencereye alalım ve sıvı yağ ile kavuralım Sonra soğanını katıp onunla da kavuralım ve domateslerin kabuğunu da soyup onunla da kavuralım (yoksa domates konservesi o da yoksa salça bırakalım) Hepsi kavrulunca tuzunu bırakıp üzerine suyunu bırakalım ve kaynayınca üzerine bulgurunu atalım ve demlemeye bırakalım Suyunu ben tam çektirmem dinlenirken kendi çekiyor zaten Sonra turşu ayran ve salatayla servis yapalım Afiyet olsun
Not; biz kiliste yemeklere genellikle aş deriz ve o yemeğin adının sonuna mutlaka aş kelimesini ekleriz Mesela bulgur aşı, kölükaşı, simidaşı gibi alışkanlık olduğu için orijinal adlarıyla yazıyorum