Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı)

Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kase kıyma (isteyen kullanmayabilir)
*1 adet kuru soğan
*3 adet domates (yoksa konserve olabilir o da yoksa domates salçası da olabilir)
*2 su bardağı bulgur
*tuz
*pul biber

üzeri için


*karabiber (tercihe göre)
*5 bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Domatesli Bulgur Aşı (Pilavı) Tarifi Yapılışı Kıymayı bir tencereye alalım ve sıvı yağ ile kavuralım Sonra soğanını katıp onunla da kavuralım ve domateslerin kabuğunu da soyup onunla da kavuralım (yoksa domates konservesi o da yoksa salça bırakalım) Hepsi kavrulunca tuzunu bırakıp üzerine suyunu bırakalım ve kaynayınca üzerine bulgurunu atalım ve demlemeye bırakalım Suyunu ben tam çektirmem dinlenirken kendi çekiyor zaten Sonra turşu ayran ve salatayla servis yapalım Afiyet olsun
Not; biz kiliste yemeklere genellikle aş deriz ve o yemeğin adının sonuna mutlaka aş kelimesini ekleriz Mesela bulgur aşı, kölükaşı, simidaşı gibi alışkanlık olduğu için orijinal adlarıyla yazıyorum
 
858,496Konular
982,394Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt