iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Dörtyol Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler HAMUR İÇİN;
*2 kg un
*8 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tuz
*(ben göz kararı yaptım)
İÇ MALZEMESİ;
*Yarım kilo kıyma
*5 tane soğan
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
ÜZERİ İÇİN;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Dörtyol Kömbesi Tarifi Yapılışı Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz, daha sonra kıymayı ilave edip iyice kavuruyoruz En son baharatlarını ve tuzunu koyup altını kapatıyoruz İç malzemesi bir kenarda soğusun bu arada hamuru yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz ve hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz ve oklavayla açıp yağlanmış tepsiye seriyoruz Alt taban için araları yağlanmış 4 adet yufka seriyoruz sonra kıymalı harçtan koyuyoruz tekrar iki kat yufka koyup iç malzemelerden koyuyoruz En üstede 3 yufka daha koyup istediğiniz şekilde kesip yoğurtlu karışımdan sürüp ,ister odun ateşinde ister fırında pişirebilirsiniz *Orjinali ateş yakılıp közde pişirilir imkan yoksa tabi fırında kullanalabilir
*2 kg un
*8 su bardağı su
*2 yemek kaşığı tuz
*(ben göz kararı yaptım)
İÇ MALZEMESİ;
*Yarım kilo kıyma
*5 tane soğan
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
ÜZERİ İÇİN;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Dörtyol Kömbesi Tarifi Yapılışı Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz, daha sonra kıymayı ilave edip iyice kavuruyoruz En son baharatlarını ve tuzunu koyup altını kapatıyoruz İç malzemesi bir kenarda soğusun bu arada hamuru yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz ve hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz ve oklavayla açıp yağlanmış tepsiye seriyoruz Alt taban için araları yağlanmış 4 adet yufka seriyoruz sonra kıymalı harçtan koyuyoruz tekrar iki kat yufka koyup iç malzemelerden koyuyoruz En üstede 3 yufka daha koyup istediğiniz şekilde kesip yoğurtlu karışımdan sürüp ,ister odun ateşinde ister fırında pişirebilirsiniz *Orjinali ateş yakılıp közde pişirilir imkan yoksa tabi fırında kullanalabilir