iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su (yumuşak bir hamur için yaklaşık 2 su bardağı kadar)
Kıyması için;
*300 gr kıyma
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan, ince doğranmış
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, karabiber
Üzeri için;
*1 çay bardagı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
Kıymalı Ekmek Tarifi Yapılışı Önce hamurun malzemeleri karıştırılır ve bir saat kadar mayalanmaya bırakılır*Bu arada kıyma, soğan ve salça ile kavrulur, baharatlar ve maydanoz ilave edilir*Yuvarlak küçük fırın tepsisi yağlanır (40 cm boyutunda), ve fırın 200 dereceye ayarlanır*Mayalanan hamur 4 parçaya bölünür (2 büyük, 2 küçük parça)*Küçük bezinin birini tepsinin büyüklüğünde açıp tepsiye yayıyoruz ve üzerine süt, yağ, yumurta karışımından sürüyoruz Diğer iki büyük beziyi ayrı ayrı açıyoruz (2 cm kalınlığında) ve bıçakla dörde kesiyoruz Hepsinin ortasına birer kaşık kıyma harcından koyuyoruz ve hamurun uçların*birleştirerek bohça gibi toparlıyoruz ve birleştirdiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsinin kenarına diziyoruz (tepsiye daha önce yaydığımız hamurun üzerine Bu işlemi diğer 7 beziye daha yapıyoruz Artan kıymayı tepsinin ortasındaki boş kısma koyuyoruz ve en son kalan küçük beziyi de açıp kıymanın üzerine örtüyoruz (piştikten sonra dilimler hoş görünüyor, ama isterseniz tepsinin ortasına da kıymalı bezi yapıp koyabilirsiniz) Üzerine bol miktarda süt karışımından sürüp önceden ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz*Pişen ekmeği fırından aldıktan sonra üzerine bir sofra bezi örtüp hafif soğumasını ve yumuşamasını bekliyoruz Dilimleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun
Not: Bu tarifi peynirli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz*Ve bezili şekilde istemezseniz rulo olarak da çok güzel oluyor
*5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su (yumuşak bir hamur için yaklaşık 2 su bardağı kadar)
Kıyması için;
*300 gr kıyma
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan, ince doğranmış
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, karabiber
Üzeri için;
*1 çay bardagı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
Kıymalı Ekmek Tarifi Yapılışı Önce hamurun malzemeleri karıştırılır ve bir saat kadar mayalanmaya bırakılır*Bu arada kıyma, soğan ve salça ile kavrulur, baharatlar ve maydanoz ilave edilir*Yuvarlak küçük fırın tepsisi yağlanır (40 cm boyutunda), ve fırın 200 dereceye ayarlanır*Mayalanan hamur 4 parçaya bölünür (2 büyük, 2 küçük parça)*Küçük bezinin birini tepsinin büyüklüğünde açıp tepsiye yayıyoruz ve üzerine süt, yağ, yumurta karışımından sürüyoruz Diğer iki büyük beziyi ayrı ayrı açıyoruz (2 cm kalınlığında) ve bıçakla dörde kesiyoruz Hepsinin ortasına birer kaşık kıyma harcından koyuyoruz ve hamurun uçların*birleştirerek bohça gibi toparlıyoruz ve birleştirdiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsinin kenarına diziyoruz (tepsiye daha önce yaydığımız hamurun üzerine Bu işlemi diğer 7 beziye daha yapıyoruz Artan kıymayı tepsinin ortasındaki boş kısma koyuyoruz ve en son kalan küçük beziyi de açıp kıymanın üzerine örtüyoruz (piştikten sonra dilimler hoş görünüyor, ama isterseniz tepsinin ortasına da kıymalı bezi yapıp koyabilirsiniz) Üzerine bol miktarda süt karışımından sürüp önceden ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz*Pişen ekmeği fırından aldıktan sonra üzerine bir sofra bezi örtüp hafif soğumasını ve yumuşamasını bekliyoruz Dilimleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun
Not: Bu tarifi peynirli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz*Ve bezili şekilde istemezseniz rulo olarak da çok güzel oluyor