iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Fasülye Yemeği ( Namnam) Tarifi İçin Malzemeler
*2*yemek kaşığı kıyma
*Dilediğiniz miktarda fasülye
*1 yemek kaşığı salça
*Baharat (dilediğiniz baharatı kullanabilirsiniz, benim tercihim kekik, tatlı kırmızı biber, biraz da kimyon)
*23 su bardağı su(göz kararı olması daha güzel)kaynamış
*Tuz
*1 orta boy soğan
Kıymalı Fasülye Yemeği ( Namnam) Tarifi Yapılışı Merhaba sayın canı fasülye çekmiş açlar,
(Önce fasülyelerinizi ayıklayın ve ortadan ikiye kırın Sonra güzelce yıkayın Bu Allah’ın emri bir kere )
Soğanları doğrayın ve kavurun elbette bir önce Sonra kıymanızı ekleyin(dondurulmuşsa bıçakla parça pinçik edip ekleyin) Kavurun, kıyma hemen ayak uyduracak zaten ortamına Sonra fasülyelerinizi ekleyinnnn ve kavurun Şöyle bir 510 dakika şart Fasülyeler yumuşasın yani kaşıkla karıştırdıkça anlarsınız zaten Sonra salçanızı ekleyin Suyu kaynatın ve ekleyin Sonra 1 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre azçok tuz ekleyin Baharatlarınız tamamen sizin alerjilerinize ya da damak zevkinize göre olacak ama KIRMIZI TATLI BİBER VE KEKİK benim yemeklerimin temel baharatlarındandır Şöyle bir karıştırın sanat eserinizi Sonra kısık ateşte pişirin Bu işin sonunda yanına da şehriyeli bir pilav, tadından yenmez
Afiyet olsun ^^
*2*yemek kaşığı kıyma
*Dilediğiniz miktarda fasülye
*1 yemek kaşığı salça
*Baharat (dilediğiniz baharatı kullanabilirsiniz, benim tercihim kekik, tatlı kırmızı biber, biraz da kimyon)
*23 su bardağı su(göz kararı olması daha güzel)kaynamış
*Tuz
*1 orta boy soğan
Kıymalı Fasülye Yemeği ( Namnam) Tarifi Yapılışı Merhaba sayın canı fasülye çekmiş açlar,
(Önce fasülyelerinizi ayıklayın ve ortadan ikiye kırın Sonra güzelce yıkayın Bu Allah’ın emri bir kere )
Soğanları doğrayın ve kavurun elbette bir önce Sonra kıymanızı ekleyin(dondurulmuşsa bıçakla parça pinçik edip ekleyin) Kavurun, kıyma hemen ayak uyduracak zaten ortamına Sonra fasülyelerinizi ekleyinnnn ve kavurun Şöyle bir 510 dakika şart Fasülyeler yumuşasın yani kaşıkla karıştırdıkça anlarsınız zaten Sonra salçanızı ekleyin Suyu kaynatın ve ekleyin Sonra 1 tatlı kaşığı ya da damak zevkinize göre azçok tuz ekleyin Baharatlarınız tamamen sizin alerjilerinize ya da damak zevkinize göre olacak ama KIRMIZI TATLI BİBER VE KEKİK benim yemeklerimin temel baharatlarındandır Şöyle bir karıştırın sanat eserinizi Sonra kısık ateşte pişirin Bu işin sonunda yanına da şehriyeli bir pilav, tadından yenmez
Afiyet olsun ^^