Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Fellah Köftesi Tarifi ( 3 Kişilik )

Kıymalı Fellah Köftesi Tarifi ( 3 Kişilik )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı ince köftelik bulgur,
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su (bulguru haşlamak için),
1 adet yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 yemek kaşığı tepeleme un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin:

100150 gr kadar dana kıyma,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet büyük boy soğan,
23 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
45 adet küçük doğranmış yeşil sivri biber,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Arzuya bağlı pul biber,
34 dal maydanoz
Sosu İçin:

3 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Sosu İçin:

1,5 su bardağı yoğurt,
23 diş ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak
Köfteleri Haşlamak İçin:

3 litre sıcak su (15 su bardağı),
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tuz

Kıymalı Fellah Köftesi Yapılışı

Hamuru için; ince köftelik bulguru 1 su bardağı sıcak su ve tuzla haşlayalım

Suyunu çeken bulgurun içine yumurtayı, irmiği, unu, karabiberi, kimyonu ve salçaları ilave edip iyice karıştıralım

Sonra azar azar suyu ilave edip yaklaşık 1520 dakika iyice yoğuralım

Küçük bir kabın içine su koyup elimizi arada suya batırıp hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparalım

Avuçlarımızın arasında yuvarlayıp işaret parmağımızla ortasına bastıralım

Köftelerimizi daha sonra haşlamak üzere bir kenara alalım

Üzeri için; kıymayı, sıvı yağı ve tereyağını tencereye alıp kıyma suyunu çekene kadar kavuralım

Üzerine ince ince doğranmış soğanı,sarımsakları ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim

Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve salçaları ilave edip 23 dakika daha kavurup ocağı kapatalım

Daha sonra karabiberi, ince ince doğradığımız maydanozu ve arzuya bağlı pul biber ilave edip karıştıralım

Köfteleri haşlamak için; derin bir tencereye suyu, tuzu ve sıvı yağı koyup kaynatalım

Kaynayan suyun içine köfteleri teker teker atalım

Köfteler suyun yüzüne çıktıktan sonra 1 dakika kaynatıp suyunu süzelim

Pişen köfteleri servis tabağına alalım

Bir kasede yoğurt ve sarımsağı karıştıralım

Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı harçtan dökelim

Sosu için; küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi kızartalım

Sosu servis tabağındaki köftelerin üzerine gezdirelim

Buram buram tereyağı kokan lezzetli Kıymalı Fellah köftelerimizi sıcak olarak servis yapın

Üzerine kırmızı toz biber yerine tereyağı ve salçayla sos yapılabilir

Salçalar tuzlu değilse tuz miktarını artırabilirsiniz

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Afiyet olsun




 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt