iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı ince köftelik bulgur,
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su (bulguru haşlamak için),
1 adet yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 yemek kaşığı tepeleme un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin:
100150 gr kadar dana kıyma,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet büyük boy soğan,
23 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
45 adet küçük doğranmış yeşil sivri biber,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Arzuya bağlı pul biber,
34 dal maydanoz
Sosu İçin:
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Sosu İçin:
1,5 su bardağı yoğurt,
23 diş ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak
Köfteleri Haşlamak İçin:
3 litre sıcak su (15 su bardağı),
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tuz
Kıymalı Fellah Köftesi Yapılışı
Hamuru için; ince köftelik bulguru 1 su bardağı sıcak su ve tuzla haşlayalım
Suyunu çeken bulgurun içine yumurtayı, irmiği, unu, karabiberi, kimyonu ve salçaları ilave edip iyice karıştıralım
Sonra azar azar suyu ilave edip yaklaşık 1520 dakika iyice yoğuralım
Küçük bir kabın içine su koyup elimizi arada suya batırıp hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparalım
Avuçlarımızın arasında yuvarlayıp işaret parmağımızla ortasına bastıralım
Köftelerimizi daha sonra haşlamak üzere bir kenara alalım
Üzeri için; kıymayı, sıvı yağı ve tereyağını tencereye alıp kıyma suyunu çekene kadar kavuralım
Üzerine ince ince doğranmış soğanı,sarımsakları ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim
Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve salçaları ilave edip 23 dakika daha kavurup ocağı kapatalım
Daha sonra karabiberi, ince ince doğradığımız maydanozu ve arzuya bağlı pul biber ilave edip karıştıralım
Köfteleri haşlamak için; derin bir tencereye suyu, tuzu ve sıvı yağı koyup kaynatalım
Kaynayan suyun içine köfteleri teker teker atalım
Köfteler suyun yüzüne çıktıktan sonra 1 dakika kaynatıp suyunu süzelim
Pişen köfteleri servis tabağına alalım
Bir kasede yoğurt ve sarımsağı karıştıralım
Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı harçtan dökelim
Sosu için; küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi kızartalım
Sosu servis tabağındaki köftelerin üzerine gezdirelim
Buram buram tereyağı kokan lezzetli Kıymalı Fellah köftelerimizi sıcak olarak servis yapın
Üzerine kırmızı toz biber yerine tereyağı ve salçayla sos yapılabilir
Salçalar tuzlu değilse tuz miktarını artırabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Afiyet olsun
Hamuru İçin:
1 su bardağı ince köftelik bulgur,
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su (bulguru haşlamak için),
1 adet yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 yemek kaşığı tepeleme un,
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin:
100150 gr kadar dana kıyma,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet büyük boy soğan,
23 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
45 adet küçük doğranmış yeşil sivri biber,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Arzuya bağlı pul biber,
34 dal maydanoz
Sosu İçin:
3 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
1 çay kaşığı pul biber
Yoğurtlu Sosu İçin:
1,5 su bardağı yoğurt,
23 diş ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak
Köfteleri Haşlamak İçin:
3 litre sıcak su (15 su bardağı),
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tuz
Kıymalı Fellah Köftesi Yapılışı
Hamuru için; ince köftelik bulguru 1 su bardağı sıcak su ve tuzla haşlayalım
Suyunu çeken bulgurun içine yumurtayı, irmiği, unu, karabiberi, kimyonu ve salçaları ilave edip iyice karıştıralım
Sonra azar azar suyu ilave edip yaklaşık 1520 dakika iyice yoğuralım
Küçük bir kabın içine su koyup elimizi arada suya batırıp hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparalım
Avuçlarımızın arasında yuvarlayıp işaret parmağımızla ortasına bastıralım
Köftelerimizi daha sonra haşlamak üzere bir kenara alalım
Üzeri için; kıymayı, sıvı yağı ve tereyağını tencereye alıp kıyma suyunu çekene kadar kavuralım
Üzerine ince ince doğranmış soğanı,sarımsakları ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim
Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve salçaları ilave edip 23 dakika daha kavurup ocağı kapatalım
Daha sonra karabiberi, ince ince doğradığımız maydanozu ve arzuya bağlı pul biber ilave edip karıştıralım
Köfteleri haşlamak için; derin bir tencereye suyu, tuzu ve sıvı yağı koyup kaynatalım
Kaynayan suyun içine köfteleri teker teker atalım
Köfteler suyun yüzüne çıktıktan sonra 1 dakika kaynatıp suyunu süzelim
Pişen köfteleri servis tabağına alalım
Bir kasede yoğurt ve sarımsağı karıştıralım
Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı harçtan dökelim
Sosu için; küçük bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi kızartalım
Sosu servis tabağındaki köftelerin üzerine gezdirelim
Buram buram tereyağı kokan lezzetli Kıymalı Fellah köftelerimizi sıcak olarak servis yapın
Üzerine kırmızı toz biber yerine tereyağı ve salçayla sos yapılabilir
Salçalar tuzlu değilse tuz miktarını artırabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Afiyet olsun