iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için gerekli olan malzemeler:
3 su bardağı un, yarım paket yaşmaya,
İçi için gerekli olan malzemeler: 150 gr Kıyma, 2 patlıcan, 5 sap taze soğan, 1 tutam maydonoz,
üzeri için gerekli olan malzemeler: 1 kase yoğurt, 1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır Maya ve tuz eklenir Ilık su ile hamur yoğrulur Hamur bir süre dinlendilir İç harcı hazırlarken öncelikle tavaya kıyma alınır
Üzerine közlenmiş patlıcan doğranır Tuzu ve baharatı ayarlanır Taze soğan ve maydanoz doğranıp ilave edilir,ve yoğrulur
Kıvamı koyu olursa biraz su eklenebilir Dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır Hamur mümkün olduğu kadar ince açılır İç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır Yağlanmış olan tepsiye alınıp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Pişen gözlemeler doğranarak servis tabağına konur Üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağında kavrulmuş olan salça dökülerek servisi yapılır
3 su bardağı un, yarım paket yaşmaya,
İçi için gerekli olan malzemeler: 150 gr Kıyma, 2 patlıcan, 5 sap taze soğan, 1 tutam maydonoz,
üzeri için gerekli olan malzemeler: 1 kase yoğurt, 1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır Maya ve tuz eklenir Ilık su ile hamur yoğrulur Hamur bir süre dinlendilir İç harcı hazırlarken öncelikle tavaya kıyma alınır
Üzerine közlenmiş patlıcan doğranır Tuzu ve baharatı ayarlanır Taze soğan ve maydanoz doğranıp ilave edilir,ve yoğrulur
Kıvamı koyu olursa biraz su eklenebilir Dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır Hamur mümkün olduğu kadar ince açılır İç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır Yağlanmış olan tepsiye alınıp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Pişen gözlemeler doğranarak servis tabağına konur Üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağında kavrulmuş olan salça dökülerek servisi yapılır