iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Göz kararı ılık su
İç harcı için;
*1 adet büyük kuru soğan
*300 gr kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Kuru reyhan, karabiber ve tuz
Kıymalı Gözleme Tarifi Yapılışı
Öncelikle ılık su, maya ve toz şekeri karıştırıp bikaç dakika bekletelim ve azar azar unu ekleyip yumuşak bi hamur elde edelim Ilık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakalım Bu arada iç harcımızı hazırlamak için kurusoğanı ufak ufak doğrayıp tavada sıvı yağla biraz çevirip kıymayı da ekleyelim Tuz karabiber ve kuru reyhan da ekleyip iyice kavuralım Soğumaya bırakalım Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayıralım Unla birlikte merdane veya oklava yardımıyla açalım Açtığımız yufkanın bi kısmına harç doldurup diğer kısmı üzerine kapatıp kenarlarını parmaklarımızla bastıralım ki yapışsın açılmasın İyice ısınan teflon tavaya azcık tereyağ ekleyip arkalı önlü güzelce pişirelim ve her pişeni tabağa alıp tereyağla iki tarafını da yağlayalım Afiyet olsun canlar
*4 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Göz kararı ılık su
İç harcı için;
*1 adet büyük kuru soğan
*300 gr kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Kuru reyhan, karabiber ve tuz
Kıymalı Gözleme Tarifi Yapılışı
Öncelikle ılık su, maya ve toz şekeri karıştırıp bikaç dakika bekletelim ve azar azar unu ekleyip yumuşak bi hamur elde edelim Ilık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakalım Bu arada iç harcımızı hazırlamak için kurusoğanı ufak ufak doğrayıp tavada sıvı yağla biraz çevirip kıymayı da ekleyelim Tuz karabiber ve kuru reyhan da ekleyip iyice kavuralım Soğumaya bırakalım Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayıralım Unla birlikte merdane veya oklava yardımıyla açalım Açtığımız yufkanın bi kısmına harç doldurup diğer kısmı üzerine kapatıp kenarlarını parmaklarımızla bastıralım ki yapışsın açılmasın İyice ısınan teflon tavaya azcık tereyağ ekleyip arkalı önlü güzelce pişirelim ve her pişeni tabağa alıp tereyağla iki tarafını da yağlayalım Afiyet olsun canlar