Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Gözleme

Kıymalı Gözleme

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet yufka
*2 çorba kaşığı tereyağ

İç harç için;

*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*Kırmızı pul biber
*Tuz
*Karabiber

Kıymalı Gözleme Tarifi Yapılışı İç harcımızı hazırlayalım Soğan ve kıyma rondadan geçirilir Geçirmeden de olur Rondadan geçirince kıyma daha güzel oluyor Baharatlar ve tuz eklenir Karıştırılır yufkanın İçine çiğ olarak koyuyorum Ben hiç bir sos kullanmıyorum içine
Sonra yufka iki kenarından katlanır ortasına harç konulur Üzeri yufkanın kalan kısımları ile kapatılır Kare şeklinde olacak
Sonra tavada kısık ateşte pişirilir Üzerine tereyağ sürülebilir Afiyet olsun

Similar threads

Kıymalı Gözleme (Anne Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler *45 adet yufka *Yarım kilo kıymanın yarısı *3 orta boy domates *1 biber *1 orta boy soğan *1 er çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, nane, kekik, kimyon *Tuz *1 er tatlı kaşığı teremyağ ya da tereyağı (Tava için) Kıymalı Gözleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *4 su bardağı un *1 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı toz şeker *Göz kararı ılık su İç harcı için; *1 adet büyük kuru soğan *300 gr kıyma *Yarım çay bardağı sıvı yağ *Kuru reyhan, karabiber ve tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Pratik Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yufka İç harcı; *250 gr kıyma *1 orta boy soğan *1 tatlı kaşığı salça *1 tatlı kaşığı tuz *1 çay kaşığı pul biber *Yarım demet maydanoz *2 yemek kaşığı tereyağ Kızartmak için; *Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Gözleme Tarifi İçin Malzemeler HAMUR İÇİN; 4 su bardağı  un2 su bardağı  suYarım paket  maya1 tatlı kaşığı  tuzlu İç harç; 5 adet pırasanın beyaz kısımları200 gr kıyma ( ben kıyma yerine çocuklarım için sucuk dilimleri attım)Tuz ve baharatlarSıvıyağ İç harç için; 4 adet haşlanmış patatesTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler *2 adet yufka *100 gr tereyağ *1 fincan zeytinyağ *2 yumurta (1 yumurta yetebilir) *1 şişe soda İç harcı: *200 gr kıyma *1 adet kurusoğan *Karabiber ,pul biber ,tuz *Maydanoz Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Kıyma tencereye alınır Üzerine soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt