iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*2 2 5 su bardağı ılık su
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
İç harç;
*350 gr kıyma
*1 tane patates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı yedibaharat
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı Salça
*67 dal maydanoz
*İsteğe bağlı baharat sevenler ekleyebilir
Kıymalı Gözleme Tarifi Yapılışı
Derin bir kaba unu ilave edip üstüne tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırıyoruz suyu azar azar ilave ediyoruz hamur ele yapışmayacak eğer ele yapışıyorsa azar azar un ilave edip yoğurabiliriz ama dikkat edelim hamur sert olmasın İyice yoğurup tepsinin içine yağlı kağıdı serelim üstüne unu serpiştirelim Yuvarlak bezeler yapıp üstünü poşet ile kapatalım ağzını açık bırakmayın sakın üstü kuruyabilir 15 20 dk dinlendirelim Diğer bir tarafta da tavaya yarım su bardağı yağı dökelim kıymayı ilave edelim hemen ardından patatesi kabuğunu doğrayıp rendeleyip tavaya atalım kıyma ile iyice kızartalım Ardından baharat ve tuzu ilave edelim salçayı da ekleyelim iyice yedirelim en son maydanozu atalım 1 dk daha kızartıp soğumaya bırakalım Dinlenen hamuru tahta masa da un serpiştirelim ve merdane yardımı ile açalım arasına harcı bırakıp ağzını kapatıp krep tavasında yağsız arkalı önlü kızartalım kızaran gözlemeleri bir kaba alıp iyice yağlayıp servis edelim Kıymalı harcınız biter ise geri kalan hamuru peynirli de yapabilirsiniz
*4 su bardağı un
*2 2 5 su bardağı ılık su
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
İç harç;
*350 gr kıyma
*1 tane patates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı yedibaharat
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı Salça
*67 dal maydanoz
*İsteğe bağlı baharat sevenler ekleyebilir
Kıymalı Gözleme Tarifi Yapılışı
Derin bir kaba unu ilave edip üstüne tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırıyoruz suyu azar azar ilave ediyoruz hamur ele yapışmayacak eğer ele yapışıyorsa azar azar un ilave edip yoğurabiliriz ama dikkat edelim hamur sert olmasın İyice yoğurup tepsinin içine yağlı kağıdı serelim üstüne unu serpiştirelim Yuvarlak bezeler yapıp üstünü poşet ile kapatalım ağzını açık bırakmayın sakın üstü kuruyabilir 15 20 dk dinlendirelim Diğer bir tarafta da tavaya yarım su bardağı yağı dökelim kıymayı ilave edelim hemen ardından patatesi kabuğunu doğrayıp rendeleyip tavaya atalım kıyma ile iyice kızartalım Ardından baharat ve tuzu ilave edelim salçayı da ekleyelim iyice yedirelim en son maydanozu atalım 1 dk daha kızartıp soğumaya bırakalım Dinlenen hamuru tahta masa da un serpiştirelim ve merdane yardımı ile açalım arasına harcı bırakıp ağzını kapatıp krep tavasında yağsız arkalı önlü kızartalım kızaran gözlemeleri bir kaba alıp iyice yağlayıp servis edelim Kıymalı harcınız biter ise geri kalan hamuru peynirli de yapabilirsiniz