iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo orta yağlı kıyma
*1 büyük baş soğan
*1 su bardağı domates rendesi
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1* çay kaşığı pulbiber
*Yarım çay bardağından az sıvı yağ
*1 kilo yufka
*Yufkaları ıslatmak için: Bir su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
**Çörekotu veya susam
*
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir tavaya yağı ardından kurusoğanı doğrayıp ilave ediyoruz orta ateşte biraz soteliyoruz
*Soğanların üzerine kıymayı ilave edip bir güzel kavuruyoruz
*Kavrulan kıymaya domates rendesini ilave edip bir iki dk ağzı kapalı olarak pişiriyoruz
*Daha sonra kıymaya baharatlarını tuzunu atıp karıştırıyoruz altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
*Bir su bardağı sütle bir su bardağı sıvı yağı karıştırıyoruz kenara alıyoruz
*Düz bir zemine bir yufkayı açıyoruz üzerine kaşıkla yağlı süt karışımından sürüyoruz
*Bir ruletle yada bir bıçak yardımıyla yufkayı dörde bölüyoruz geniş tarafına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çeviriyoruz
*Bu şekilde tüm yufkaları bitiyoruz yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz
*Üzerlerine yumurta sarısı ve susam yada çörek otu serpiştirip 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık olarak 2530 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun
*Yarım kilo orta yağlı kıyma
*1 büyük baş soğan
*1 su bardağı domates rendesi
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1* çay kaşığı pulbiber
*Yarım çay bardağından az sıvı yağ
*1 kilo yufka
*Yufkaları ıslatmak için: Bir su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
**Çörekotu veya susam
*
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir tavaya yağı ardından kurusoğanı doğrayıp ilave ediyoruz orta ateşte biraz soteliyoruz
*Soğanların üzerine kıymayı ilave edip bir güzel kavuruyoruz
*Kavrulan kıymaya domates rendesini ilave edip bir iki dk ağzı kapalı olarak pişiriyoruz
*Daha sonra kıymaya baharatlarını tuzunu atıp karıştırıyoruz altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
*Bir su bardağı sütle bir su bardağı sıvı yağı karıştırıyoruz kenara alıyoruz
*Düz bir zemine bir yufkayı açıyoruz üzerine kaşıkla yağlı süt karışımından sürüyoruz
*Bir ruletle yada bir bıçak yardımıyla yufkayı dörde bölüyoruz geniş tarafına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çeviriyoruz
*Bu şekilde tüm yufkaları bitiyoruz yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz
*Üzerlerine yumurta sarısı ve susam yada çörek otu serpiştirip 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık olarak 2530 dk pişiriyoruz
Afiyet olsun