iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka (isteğinize göre artırılır)
Kıymalı harcı için;
*Kıyma( isteğinize bağlı)
*1 adet soğan
*1 adet sivribiber
*1 adet sarımsak
*1 adet domates
*1 kaşık Salça
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Kırmızıbiber
*Tuz
Yoğurt sosu için;
*1 Adet sarımsak
*4 kaşık yoğurt
*1 kaşık mayonez
*Az tuz
Salçalı sosu için;
*1 Kaşık tereyağı
*Zeytinyağı
*2 kaşık Salça
*1 çay kaşığı şeker
Kızartmak için;
*Zeytinyağı
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymalı harcımızı yapalım Bir tavaya zeytinyağı koyalım Soğanı ,sivribiberi ince ince kesip kavuralım ardından sarımsağı rendeliyelim, domatesin kabuklarını kesip onuda küçük küçük kesip koyalım Kavuralım ve kıymayı kavurduktan sonra salçasını da ekleyip, tuzunu ,karabiberi ,kırmızı biberi de koyup bir güzel pişirelim Soğumaya bırakalım ardından yufkayı tezgaha alalım yufkaları üst üste koyup 4 de keselim, yani artı şeklinde keselim Bir parçasını önümüze alıp kıymalı harcımızdan bir kaşık alıp yufkamızın alt tarafına doğru şerit şeklinde yayalım yan kısımlarına fazla gelmeden tabi sonra rulo gibi sarılıp, diğer ucundan başlayıp saralım (mutlaka yufkanız taze olmalı ) Kalan ucu bir fırça yardımıyla suya batırıp sürelim ve kapatalım bu şekilde yufkalar bitene kadar devam ediniz Bir yandan zeytinyağı kızdıralım ve teker teker kızartalım ama her kızaran böreğimizi kapalı bir tencere alalım
Yoğurt sosumuzu da sarımsağı rendeliyelim, yoğurdu mayonezi tuzu koyup karıştıralım Salçalı sosu için tereyağı eritip zeytinyağını koyup ve salçayı şekeri de koyup az( su) ekleyin salçanın açılması içindir Ve onu da az kavurun tamamdır Servis tabağına böreği koyun üzerine yoğurdu ve sonrada salçalı sosta da üzerine gezdirin servise hazırdır Ana yemek masa ortasına günlerde güzel bir sunum olacaktır ?AFİYET OLSUN?
*3 adet yufka (isteğinize göre artırılır)
Kıymalı harcı için;
*Kıyma( isteğinize bağlı)
*1 adet soğan
*1 adet sivribiber
*1 adet sarımsak
*1 adet domates
*1 kaşık Salça
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Kırmızıbiber
*Tuz
Yoğurt sosu için;
*1 Adet sarımsak
*4 kaşık yoğurt
*1 kaşık mayonez
*Az tuz
Salçalı sosu için;
*1 Kaşık tereyağı
*Zeytinyağı
*2 kaşık Salça
*1 çay kaşığı şeker
Kızartmak için;
*Zeytinyağı
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymalı harcımızı yapalım Bir tavaya zeytinyağı koyalım Soğanı ,sivribiberi ince ince kesip kavuralım ardından sarımsağı rendeliyelim, domatesin kabuklarını kesip onuda küçük küçük kesip koyalım Kavuralım ve kıymayı kavurduktan sonra salçasını da ekleyip, tuzunu ,karabiberi ,kırmızı biberi de koyup bir güzel pişirelim Soğumaya bırakalım ardından yufkayı tezgaha alalım yufkaları üst üste koyup 4 de keselim, yani artı şeklinde keselim Bir parçasını önümüze alıp kıymalı harcımızdan bir kaşık alıp yufkamızın alt tarafına doğru şerit şeklinde yayalım yan kısımlarına fazla gelmeden tabi sonra rulo gibi sarılıp, diğer ucundan başlayıp saralım (mutlaka yufkanız taze olmalı ) Kalan ucu bir fırça yardımıyla suya batırıp sürelim ve kapatalım bu şekilde yufkalar bitene kadar devam ediniz Bir yandan zeytinyağı kızdıralım ve teker teker kızartalım ama her kızaran böreğimizi kapalı bir tencere alalım
Yoğurt sosumuzu da sarımsağı rendeliyelim, yoğurdu mayonezi tuzu koyup karıştıralım Salçalı sosu için tereyağı eritip zeytinyağını koyup ve salçayı şekeri de koyup az( su) ekleyin salçanın açılması içindir Ve onu da az kavurun tamamdır Servis tabağına böreği koyun üzerine yoğurdu ve sonrada salçalı sosta da üzerine gezdirin servise hazırdır Ana yemek masa ortasına günlerde güzel bir sunum olacaktır ?AFİYET OLSUN?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.