iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
İç harcı için malzemeler:
*1 demet maydanoz
*400 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı kapya biber
*Arzuya göre baharat 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz, kırmızı toz biber
Sosu için malzemeler:
*1 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 şişe soda
*1 su bardağı sıvı yağ
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Kıyma bir tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır tavaya ilave edilir Suyunu çekene kadar kavrulur Baharatları ayarlanır Maydanozlar doğranır ve kavrulmuş kıyma ile karıştırılır
Yumurta bir kaba alınır çırpılır Süt, sıvı yağ, soda ilave edilir karıştırılır Sosu hazırlanır
Yufkalardan iki tanesi alınır bir siniye serilir Yufkaların üzerine sos gezdirilir Yufkalar ıslatılır Yufkalardan üçgen şeklinde parçalar kesilir Geniş kısmına hazırlanan iç harcı konularak sarılır Yağlanmış borcama veya fırın tepsisine konulur Bu işlem diğer yufkalara da uygulanır Kalan sos hazırlanan gül boreklerinin üzerine gezdirilir ve fırına verilir
Afiyet olsun
*6 adet yufka
İç harcı için malzemeler:
*1 demet maydanoz
*400 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı kapya biber
*Arzuya göre baharat 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz, kırmızı toz biber
Sosu için malzemeler:
*1 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 şişe soda
*1 su bardağı sıvı yağ
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Kıyma bir tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır tavaya ilave edilir Suyunu çekene kadar kavrulur Baharatları ayarlanır Maydanozlar doğranır ve kavrulmuş kıyma ile karıştırılır
Yumurta bir kaba alınır çırpılır Süt, sıvı yağ, soda ilave edilir karıştırılır Sosu hazırlanır
Yufkalardan iki tanesi alınır bir siniye serilir Yufkaların üzerine sos gezdirilir Yufkalar ıslatılır Yufkalardan üçgen şeklinde parçalar kesilir Geniş kısmına hazırlanan iç harcı konularak sarılır Yağlanmış borcama veya fırın tepsisine konulur Bu işlem diğer yufkalara da uygulanır Kalan sos hazırlanan gül boreklerinin üzerine gezdirilir ve fırına verilir
Afiyet olsun