iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Hamur Kızartma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 tane küp şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tane yaş maya
*1 kilo un
İç harcı için ;
*Göz kararı kıyma yağsız
*1 tane kuru soğan
*Karabiber, tuz, kırmızı biber, isteğe göre kuru maydanoz
*Çok az sıvı yağ
Süslemesi için;
*1 tane domates
*İsteğe göre nane
Kızartması için;
*Sıvı yağ
Kıymalı Hamur Kızartma Tarifi Yapılışı
İlk olarak sütü, suyu küçük tencereye alıp ısıtıyoruz Elimizi yakmayacak şekilde sonra içine şekeri ,mayayı, tuzu atıp erimesini sağlıyoruz Bir kaba unu döküp yaptığımız harcı döküp kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz Sonra üstüne temiz poşeti örtüp üstünü sofra bezi ile sarıp mayalanmasını bekliyoruz
İç harcımız için kıymayı tavaya koyup güzelce kavuruyoruz içine kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz Kırmızı biber, karabiber ,tuz ,sıvı yağ atıp tekrar kavuruyoruz sonra soğumasını bekliyoruz
Mayalı hamurumuzu mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlıyoruz tezgaha az çok az yağ döküp elimizle açıyoruz Elimize de az yağ sürmeyi unutmayalım Açtığımız hamuru iç malzemelerini içine koyup ya parmak ucu ile yada çatalın ucu ile kenarlarına bastırıyoruz açılmasın diye
Sonra kızgın yağın içine atıp arkalı önlü kızartıyoruz diğerlerini de böyle yapıyoruz servis tabağına peçete seriyoruz yağını çekmesi için Üstüne kızartmalarımızı koyuyoruz masaya koyarken başka bir tabakta süsleyip servis yapıyoruzzzz
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*2 tane küp şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tane yaş maya
*1 kilo un
İç harcı için ;
*Göz kararı kıyma yağsız
*1 tane kuru soğan
*Karabiber, tuz, kırmızı biber, isteğe göre kuru maydanoz
*Çok az sıvı yağ
Süslemesi için;
*1 tane domates
*İsteğe göre nane
Kızartması için;
*Sıvı yağ
Kıymalı Hamur Kızartma Tarifi Yapılışı
İlk olarak sütü, suyu küçük tencereye alıp ısıtıyoruz Elimizi yakmayacak şekilde sonra içine şekeri ,mayayı, tuzu atıp erimesini sağlıyoruz Bir kaba unu döküp yaptığımız harcı döküp kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz Sonra üstüne temiz poşeti örtüp üstünü sofra bezi ile sarıp mayalanmasını bekliyoruz
İç harcımız için kıymayı tavaya koyup güzelce kavuruyoruz içine kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz Kırmızı biber, karabiber ,tuz ,sıvı yağ atıp tekrar kavuruyoruz sonra soğumasını bekliyoruz
Mayalı hamurumuzu mandalina büyüklüğünde alıp yuvarlıyoruz tezgaha az çok az yağ döküp elimizle açıyoruz Elimize de az yağ sürmeyi unutmayalım Açtığımız hamuru iç malzemelerini içine koyup ya parmak ucu ile yada çatalın ucu ile kenarlarına bastırıyoruz açılmasın diye
Sonra kızgın yağın içine atıp arkalı önlü kızartıyoruz diğerlerini de böyle yapıyoruz servis tabağına peçete seriyoruz yağını çekmesi için Üstüne kızartmalarımızı koyuyoruz masaya koyarken başka bir tabakta süsleyip servis yapıyoruzzzz