iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo ıspanak
*1 büyük kuru soğan
*1 havuç
*2 diş sarımsak
*Bir yemeklik az yağlı dana kıyma
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası karışımı)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 fiske toz şeker
*1 avuç pilavlık bulgur
*1 küçük domates rendesi
*22, 5 çay bardağı su
Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı Bu tarifimle yaptığımda, ıspanak yemeğini pek sevmeyen kızım çok beğendi ve severek yedi ) Bu küçük notumdan sonra püf noktalarıyla tarifime geçeyim
Ispanakları bol suda güzelce yıkayın süzdürün ve istediğiniz şekilde doğrayın Ben biraz irice doğradım Soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın O beklerken havucu soyun ve jülyen tabir edilen biçimde doğrayın Sarımsağı soyun incecik kıyın
Ocağı yakıp soğanları kavurmaya başlayın Sararıp yumuşayınca kıymayı ekleyin güzelce kavurun Sarımsakları ekleyin Salçayı ekleyin kavurmaya devam edin Salçanın kokusu mis gibi çıkınca havucu ekleyin biraz kavurun Hafif kavrulunca tuz ve baharatları ekleyin Bir iki çevirip ıspanakları ekleyin Biraz harmanlayın ve kendi suyuyla kavrulsun Toz şekeri bu aşamada ekleyin Bir avuç yıkayıp süzdüğünüz bulguru serpiştirin üzerine domatesi rendeleyin Yavaşça suyu ekleyip yemeğin kapağını kapatın 20 dakikada kısık ateşte pişer İndirmeden az önce biraz karıştırın ki harmanlansınlar İster sade, ister sarımsaklı yoğurtla, servis edebilirsiniz Afiyetler olsun
*Yarım kilo ıspanak
*1 büyük kuru soğan
*1 havuç
*2 diş sarımsak
*Bir yemeklik az yağlı dana kıyma
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası karışımı)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 fiske toz şeker
*1 avuç pilavlık bulgur
*1 küçük domates rendesi
*22, 5 çay bardağı su
Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı Bu tarifimle yaptığımda, ıspanak yemeğini pek sevmeyen kızım çok beğendi ve severek yedi ) Bu küçük notumdan sonra püf noktalarıyla tarifime geçeyim
Ispanakları bol suda güzelce yıkayın süzdürün ve istediğiniz şekilde doğrayın Ben biraz irice doğradım Soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın O beklerken havucu soyun ve jülyen tabir edilen biçimde doğrayın Sarımsağı soyun incecik kıyın
Ocağı yakıp soğanları kavurmaya başlayın Sararıp yumuşayınca kıymayı ekleyin güzelce kavurun Sarımsakları ekleyin Salçayı ekleyin kavurmaya devam edin Salçanın kokusu mis gibi çıkınca havucu ekleyin biraz kavurun Hafif kavrulunca tuz ve baharatları ekleyin Bir iki çevirip ıspanakları ekleyin Biraz harmanlayın ve kendi suyuyla kavrulsun Toz şekeri bu aşamada ekleyin Bir avuç yıkayıp süzdüğünüz bulguru serpiştirin üzerine domatesi rendeleyin Yavaşça suyu ekleyip yemeğin kapağını kapatın 20 dakikada kısık ateşte pişer İndirmeden az önce biraz karıştırın ki harmanlansınlar İster sade, ister sarımsaklı yoğurtla, servis edebilirsiniz Afiyetler olsun