iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet kabak
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet domates
*Dereotu
*Tuz karabiber pul biber
*Zeytin yağı
Başemal sos için:
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kalığı un
*1 buçuk su bardağı süt
*Tuz
*1 çay kaşığı toz zerdeçal (isteğe göre)
Kıymalı Kabak Graten Tarifi Yapılışı Kabaklar ortadan ikiye bölünür yumuşayıncaya kadar haşlanır (Ben kabakların tuzsuz olmaması için haşlarken bir miktar tuz ilave ediyorum )ortasındaki çekirdekleri çıkarılarak tepsiye dizilir Zeytinyağında kıyma ve soğan kavrulur içerisine havuç ilave edilerek bir müddet kavurmaya devam edilir ardından domateste ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir pişen karışıma dereotu tuz karabiber Ve pulbiber ilave edilerek altı kapatılır ve böylelikle karışım hazır olmuş olur
Başemal sos;*Tereyağı ve sıvı yağı da un kavrulur üzerine bir buçuk bardak süt ilave edilerek yoğun bir kıvam haline getirilir ardından tuz ve toz zerdeçal ilave edilerek başemal sos hazırlanmış olur
Tepsiye sağlamış olduğunuz kabakların üzerine öncelikle kıymalı harç eşit miktarda konur ardından üzerine başemal sos un ilave edilerek fırının ızgara modunda üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Yemeğimiz hazır afiyet olsun
*5 adet kabak
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet domates
*Dereotu
*Tuz karabiber pul biber
*Zeytin yağı
Başemal sos için:
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kalığı un
*1 buçuk su bardağı süt
*Tuz
*1 çay kaşığı toz zerdeçal (isteğe göre)
Kıymalı Kabak Graten Tarifi Yapılışı Kabaklar ortadan ikiye bölünür yumuşayıncaya kadar haşlanır (Ben kabakların tuzsuz olmaması için haşlarken bir miktar tuz ilave ediyorum )ortasındaki çekirdekleri çıkarılarak tepsiye dizilir Zeytinyağında kıyma ve soğan kavrulur içerisine havuç ilave edilerek bir müddet kavurmaya devam edilir ardından domateste ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir pişen karışıma dereotu tuz karabiber Ve pulbiber ilave edilerek altı kapatılır ve böylelikle karışım hazır olmuş olur
Başemal sos;*Tereyağı ve sıvı yağı da un kavrulur üzerine bir buçuk bardak süt ilave edilerek yoğun bir kıvam haline getirilir ardından tuz ve toz zerdeçal ilave edilerek başemal sos hazırlanmış olur
Tepsiye sağlamış olduğunuz kabakların üzerine öncelikle kıymalı harç eşit miktarda konur ardından üzerine başemal sos un ilave edilerek fırının ızgara modunda üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Yemeğimiz hazır afiyet olsun