Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kabak Graten

Kıymalı Kabak Graten

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet kabak
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet domates
*Dereotu
*Tuz karabiber pul biber
*Zeytin yağı

Başemal sos için:


*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kalığı un
*1 buçuk su bardağı süt
*Tuz
*1 çay kaşığı toz zerdeçal (isteğe göre)

Kıymalı Kabak Graten Tarifi Yapılışı Kabaklar ortadan ikiye bölünür yumuşayıncaya kadar haşlanır (Ben kabakların tuzsuz olmaması için haşlarken bir miktar tuz ilave ediyorum )ortasındaki çekirdekleri çıkarılarak tepsiye dizilir Zeytinyağında kıyma ve soğan kavrulur içerisine havuç ilave edilerek bir müddet kavurmaya devam edilir ardından domateste ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir pişen karışıma dereotu tuz karabiber Ve pulbiber ilave edilerek altı kapatılır ve böylelikle karışım hazır olmuş olur
Başemal sos;*Tereyağı ve sıvı yağı da un kavrulur üzerine bir buçuk bardak süt ilave edilerek yoğun bir kıvam haline getirilir ardından tuz ve toz zerdeçal ilave edilerek başemal sos hazırlanmış olur
Tepsiye sağlamış olduğunuz kabakların üzerine öncelikle kıymalı harç eşit miktarda konur ardından üzerine başemal sos un ilave edilerek fırının ızgara modunda üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
Yemeğimiz hazır afiyet olsun
 
858,496Konular
982,390Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt