Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım)

Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet kabak
*1 orta boy kuru soğan
*1 adet sivri yada çarliston biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığından daha az salça
*Avuç içi kadar kıyma
*Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
*Kaşar peyniri
*1 kaşık tereyağı

Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım) Tarifi Yapılışı Yıkanan ve kabukları soyulan kabaklar boylamasına ortadan ikiye bölünüp önlü arkalı bol yağlı tavada patates kızartır gibi kızartılır Yağı çekmesi için kuru peçete üzerinde beklenir
Soğan ve biberler ünce önce yemeklik doğranıp yağda kavrularak dörtlükleri güzelce öldürülür Üzerlerine kıyma ilave edilerek kıyma pişene kadar kavrulur Kavrulan kıymaya en son domatesler ve baharatlar eklenir (ister rende ister küp küp) ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur
Yağını çeken kabaklar fırın tepsisine yada ısıya dayanıklı borcam kabına alınır ve karnıyarık yapar gibi kızartılan kabakların ortaları ezilir Üzerlerine biraz tuz serptikten sonra kıymalı harcımız kaşık yardımıyla sandallara paylaştırılır Ve tereyağ parçaları koyulur
Başka bir kapta salça hafif tuz ve az yağ ile salçalı sos elde edilip sandallarımızın üzerlerine dökülür
Hazırlanan sandallara son olarak kaşar peyniri ilave edilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir
NOT: Kabak ve iç harç önceden güzelce pişirildiği için fırında tekrardan zaman harcayıp pişirme işlemi yapmıyoruz sadece kaşar peynir erimesi için fırınlıyoruz
Ben 2 kişi olduğum için kişi sayısı fazlalığına göre miktarlar arttırılabilir
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt