iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet kabak
*1 orta boy kuru soğan
*1 adet sivri yada çarliston biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığından daha az salça
*Avuç içi kadar kıyma
*Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
*Kaşar peyniri
*1 kaşık tereyağı
Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım) Tarifi Yapılışı Yıkanan ve kabukları soyulan kabaklar boylamasına ortadan ikiye bölünüp önlü arkalı bol yağlı tavada patates kızartır gibi kızartılır Yağı çekmesi için kuru peçete üzerinde beklenir
Soğan ve biberler ünce önce yemeklik doğranıp yağda kavrularak dörtlükleri güzelce öldürülür Üzerlerine kıyma ilave edilerek kıyma pişene kadar kavrulur Kavrulan kıymaya en son domatesler ve baharatlar eklenir (ister rende ister küp küp) ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur
Yağını çeken kabaklar fırın tepsisine yada ısıya dayanıklı borcam kabına alınır ve karnıyarık yapar gibi kızartılan kabakların ortaları ezilir Üzerlerine biraz tuz serptikten sonra kıymalı harcımız kaşık yardımıyla sandallara paylaştırılır Ve tereyağ parçaları koyulur
Başka bir kapta salça hafif tuz ve az yağ ile salçalı sos elde edilip sandallarımızın üzerlerine dökülür
Hazırlanan sandallara son olarak kaşar peyniri ilave edilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir
NOT: Kabak ve iç harç önceden güzelce pişirildiği için fırında tekrardan zaman harcayıp pişirme işlemi yapmıyoruz sadece kaşar peynir erimesi için fırınlıyoruz
Ben 2 kişi olduğum için kişi sayısı fazlalığına göre miktarlar arttırılabilir
*2 adet kabak
*1 orta boy kuru soğan
*1 adet sivri yada çarliston biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığından daha az salça
*Avuç içi kadar kıyma
*Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
*Kaşar peyniri
*1 kaşık tereyağı
Kıymalı Kabak Sandal ( Resimlerle Anlatım) Tarifi Yapılışı Yıkanan ve kabukları soyulan kabaklar boylamasına ortadan ikiye bölünüp önlü arkalı bol yağlı tavada patates kızartır gibi kızartılır Yağı çekmesi için kuru peçete üzerinde beklenir
Soğan ve biberler ünce önce yemeklik doğranıp yağda kavrularak dörtlükleri güzelce öldürülür Üzerlerine kıyma ilave edilerek kıyma pişene kadar kavrulur Kavrulan kıymaya en son domatesler ve baharatlar eklenir (ister rende ister küp küp) ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur
Yağını çeken kabaklar fırın tepsisine yada ısıya dayanıklı borcam kabına alınır ve karnıyarık yapar gibi kızartılan kabakların ortaları ezilir Üzerlerine biraz tuz serptikten sonra kıymalı harcımız kaşık yardımıyla sandallara paylaştırılır Ve tereyağ parçaları koyulur
Başka bir kapta salça hafif tuz ve az yağ ile salçalı sos elde edilip sandallarımızın üzerlerine dökülür
Hazırlanan sandallara son olarak kaşar peyniri ilave edilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir
NOT: Kabak ve iç harç önceden güzelce pişirildiği için fırında tekrardan zaman harcayıp pişirme işlemi yapmıyoruz sadece kaşar peynir erimesi için fırınlıyoruz
Ben 2 kişi olduğum için kişi sayısı fazlalığına göre miktarlar arttırılabilir