iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kabak Sandalı Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet kabak
*500 gram kıyma
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet kuru soğan
*34 diş sarımsak
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça (ya da 1 çay bardağı domates sosu)
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzerine:
*1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri (ya da kaşar peyniri)
*Dereotu
*Çeri domates
Kıymalı Kabak Sandalı Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kesiyoruz ve tam ortadan dikine ikiye bölüyoruz
*Çekirdek kısımlarını kaşık yardımıyla oyup sandal şekli veriyoruz ve içini oyduğumuz kabakları tuzlu suda 78 dakika kadar haşlıyoruz
*Hafif yumuşayınca sudan alıp iyice süzüyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz
*İçini hazırlamak için bir teflon tavada yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı hafif soteliyoruz
*Ardından biberleri ve kıymayı da ekliyoruz 510 dakika karıştırarak pişiriyoruz
*Kıymalar pişince salçasını ekleyip karıştırıyoruz
*Karışım tamamen pişince baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz
*Pişen karışımı kabakların iç kısımlarına küçük bir kaşıkla dolduruyoruz
*Üzerine rendelenmiş peyniri, küçük doğranmış domatesleri ve dereotunu da ekleyip fırına veriyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişiriyoruz Sıcak sıcak servis ediyoruz
Afiyet olsun
*6 adet kabak
*500 gram kıyma
*34 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet kuru soğan
*34 diş sarımsak
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça (ya da 1 çay bardağı domates sosu)
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzerine:
*1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri (ya da kaşar peyniri)
*Dereotu
*Çeri domates
Kıymalı Kabak Sandalı Tarifi Yapılışı
1
*Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kesiyoruz ve tam ortadan dikine ikiye bölüyoruz
*Çekirdek kısımlarını kaşık yardımıyla oyup sandal şekli veriyoruz ve içini oyduğumuz kabakları tuzlu suda 78 dakika kadar haşlıyoruz
*Hafif yumuşayınca sudan alıp iyice süzüyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz
*İçini hazırlamak için bir teflon tavada yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı hafif soteliyoruz
*Ardından biberleri ve kıymayı da ekliyoruz 510 dakika karıştırarak pişiriyoruz
*Kıymalar pişince salçasını ekleyip karıştırıyoruz
*Karışım tamamen pişince baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz
*Pişen karışımı kabakların iç kısımlarına küçük bir kaşıkla dolduruyoruz
*Üzerine rendelenmiş peyniri, küçük doğranmış domatesleri ve dereotunu da ekleyip fırına veriyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişiriyoruz Sıcak sıcak servis ediyoruz
Afiyet olsun