iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Orta Boy kurusoğan
*2 Diş sarımsak
*45 Adet Kabak
*2 yemek kaşığı kadar kıyma
*1, 5 yemek kaşığı domates salça
*2 yemek kaşığı kadar pirinç
*Birkaç tutam dereotu
*Miktarınca su
*
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Ben sebze yemeklerini genelde ev için tasarlanmış güveç tencerede yapıyorum sizde tercihinize göre bir tencereye sıvı yağını ekleyip doğradığınız soğan ve sarımsağı süreyi çok uzatmadan kavurun, üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin, kıymaların rengi değişince salçayı ekleyip birkaç kez daha çevirin, doğradığınız kabakları ve 1 su bardağı kadar suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ön haşlanma için 35 dakika bekleyin, daha sonra kalan suyu (kıvam istediğiniz kadar)ekleyip tencereyi kapatın, yemeği sık karıştırmayın, ve çok pişirmeyin, Kabak fizyolojisi itibari ile sudan ibaret olduğundan fazla piştiğinde bulamaç gibi dağılır Ocağın altını kapatmaya yakın inçe doğradığınız dereotunun üzerine ekleyip karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın, dereotunu karıştırmazsanız buharıyla pişip yemyeşil kalıyor hem tad hem görüntü bakımından bu çok daha güzel Yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyetle
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 Orta Boy kurusoğan
*2 Diş sarımsak
*45 Adet Kabak
*2 yemek kaşığı kadar kıyma
*1, 5 yemek kaşığı domates salça
*2 yemek kaşığı kadar pirinç
*Birkaç tutam dereotu
*Miktarınca su
*
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Ben sebze yemeklerini genelde ev için tasarlanmış güveç tencerede yapıyorum sizde tercihinize göre bir tencereye sıvı yağını ekleyip doğradığınız soğan ve sarımsağı süreyi çok uzatmadan kavurun, üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin, kıymaların rengi değişince salçayı ekleyip birkaç kez daha çevirin, doğradığınız kabakları ve 1 su bardağı kadar suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ön haşlanma için 35 dakika bekleyin, daha sonra kalan suyu (kıvam istediğiniz kadar)ekleyip tencereyi kapatın, yemeği sık karıştırmayın, ve çok pişirmeyin, Kabak fizyolojisi itibari ile sudan ibaret olduğundan fazla piştiğinde bulamaç gibi dağılır Ocağın altını kapatmaya yakın inçe doğradığınız dereotunun üzerine ekleyip karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın, dereotunu karıştırmazsanız buharıyla pişip yemyeşil kalıyor hem tad hem görüntü bakımından bu çok daha güzel Yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyetle