iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kapalı Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler İçi İçin ;
*250 gr kıyma
*5 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*sıvı yağ
*tuz
*karabiber
*pul biber
*kekik
Hamuru İçin ;
*2,5 su bardağı yoğurt
*2 çay kaşığı karbonat
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar un (benim hamurum yaklaşık 8 su bardağı un aldı kişi sayınıza göre un ve yoğurt miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz bu malzemelerle 25 adet hamur çıkıyor)
Kızartmak İçin ;
*Sıvı yağ
Kıymalı Kapalı Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurun iç malzemesini hazırlayalım Soğanları yemeklik doğrayalım Tencereye sıvı yağ koyalım soğan ve kıymaları rengi dönene kadar kavuralım Pişince ardından salçasını ekleyelim Baharatları da ekleyip 23 dk kavurup altını kapatalım Hamur için yoğurt, karbonat, yumurta, tuz ve unu bir kapta yoğuralım Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından sert olsun Kıvam alınca yoğurmayı bırakalım Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparalım Bu bezeleri rahat açılması için hafif unlayıp elimiz büyüklüğünde merdane ile açalım Alt kısmına doğru iç harcımızı koyup yayalım Yarım daire şeklinde kapatalım Kapanış yerlerini pişerken açılmasın diye parmaklarımızla bastıralım Yağı hafif kızdıralım ve arkalı önlü pişirip servis edelim Afiyet olsun… (hamur kızartmasını dilerseniz yuvarlak şekil verip sade olarak da kızartabilirsiniz harcını patatesli ve ıspanaklı da yapabilirsiniz)
*
*
*
*250 gr kıyma
*5 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*sıvı yağ
*tuz
*karabiber
*pul biber
*kekik
Hamuru İçin ;
*2,5 su bardağı yoğurt
*2 çay kaşığı karbonat
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar un (benim hamurum yaklaşık 8 su bardağı un aldı kişi sayınıza göre un ve yoğurt miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz bu malzemelerle 25 adet hamur çıkıyor)
Kızartmak İçin ;
*Sıvı yağ
Kıymalı Kapalı Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı İlk olarak hamurun iç malzemesini hazırlayalım Soğanları yemeklik doğrayalım Tencereye sıvı yağ koyalım soğan ve kıymaları rengi dönene kadar kavuralım Pişince ardından salçasını ekleyelim Baharatları da ekleyip 23 dk kavurup altını kapatalım Hamur için yoğurt, karbonat, yumurta, tuz ve unu bir kapta yoğuralım Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamından sert olsun Kıvam alınca yoğurmayı bırakalım Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparalım Bu bezeleri rahat açılması için hafif unlayıp elimiz büyüklüğünde merdane ile açalım Alt kısmına doğru iç harcımızı koyup yayalım Yarım daire şeklinde kapatalım Kapanış yerlerini pişerken açılmasın diye parmaklarımızla bastıralım Yağı hafif kızdıralım ve arkalı önlü pişirip servis edelim Afiyet olsun… (hamur kızartmasını dilerseniz yuvarlak şekil verip sade olarak da kızartabilirsiniz harcını patatesli ve ıspanaklı da yapabilirsiniz)
*
*
*