Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kapalı Pide

Kıymalı Kapalı Pide

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamur için


*Yarım kg un
*Su
*Tuz
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
*1 yumurta sarısı

İç malzemesi


*Yarım kilo kıyma
*2 baş soğan
*Tuz
*Karabiber
*Yağ

Kıymalı Kapalı Pide Tarifi Yapılışı Un, su tuz ve mayadan hamur yoğrulur 3040 dk mayalanması beklenir Hamur mayalanırken kıyma rengi değişene kadar kadar kavrulur Sonra içine biraz yağ konup üzerine ince ince doğranan soğanlarla birlikte kavrulmaya devam edilir Pişince tuz karabiber eklenip ocaktan alınır Hamurdan yumruğumuzdan biraz küçük bezeler koparılır Oval olacak şekilde hamur açılır Açılan hamurun ortasına uzunlamasına harç koyulur Hamur yan tarafları ortada birleşecek şekilde kapatılır Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden 250 derece iyice ısıtılmış olan fırına verilir Yaklaşık 15 dk da üzeri pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz üzerine hızlıca tereyağ ya da sıvı yağ sürülüp büyükçe bir torbaya koyulur (Eğer fırınınız çok kurutarak pişirdiyse üstüne hafifçe su serpip poşete koyabilirsiniz, normal bir kuruluksa poşette beklemesi de yeterli olacaktır) Poşetin içinde istenilen yumuşaklığa erişince dilimleyip servis yapabilirsiniz
 
858,496Konular
982,325Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt