iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım lahana
*1 tane soğan
*1 çay bardağı pirinç
*İsteğe göre istenilen miktarda kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*12 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Kimyon
Kıymalı Kapuska Tarifi Yapılışı Yemeklik doğradığımız soğanları yağla kavuralım kıymayı ve salçayı ekleyip kavurduktan sonra ince ince kıydığımız lahanaları azar azar ekleyip kavuralım lahanalar çektikten sonra geri kalan lahanaları da ekleyelim Lahanaların hepsi birden sığmaz o yüzden azar azar ekleyin Lahanalar suyunu çekene kadar kavurun suyunu çektikten sonra pirinci ekleyin onunla da biraz kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin (1 su bardağı et suyu geri kalanı da normal su ekledim) kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın ve ara ara kontrol edin Piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atın
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun
*Yarım lahana
*1 tane soğan
*1 çay bardağı pirinç
*İsteğe göre istenilen miktarda kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*12 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Kimyon
Kıymalı Kapuska Tarifi Yapılışı Yemeklik doğradığımız soğanları yağla kavuralım kıymayı ve salçayı ekleyip kavurduktan sonra ince ince kıydığımız lahanaları azar azar ekleyip kavuralım lahanalar çektikten sonra geri kalan lahanaları da ekleyelim Lahanaların hepsi birden sığmaz o yüzden azar azar ekleyin Lahanalar suyunu çekene kadar kavurun suyunu çektikten sonra pirinci ekleyin onunla da biraz kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin (1 su bardağı et suyu geri kalanı da normal su ekledim) kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın ve ara ara kontrol edin Piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atın
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun