iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük karnabahar
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*Tuz ,karabiber, pulbiber
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz karabiber
Üzerine;
*1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar kış aylarının en güzel sebze yemeklerinden birinin tarifini paylaşıyorum, karnabaharın yemeği de kızartması da yoğurtlusu da turşusu da çok güzel gelelim, tarifimize karnabaharımızı çiçeklere ayırıp haşlıyoruz ve süzüp fırın kabımıza diziyoruz Bir tavada kıymayı pişiriyoruz Suyunu salıp çekince yapını ve soğanları ekliyoruz ,baharatlarını da koyup yarım Türk kahvesi fincanı kadar suyu ekleyip çekene kadar pişiriyoruz ve karnabaharlarımızın üzerine ekliyoruz Bir yandan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz, unu yağda kavurup sütü ekliyoruz, tuzunu ,karabiberini koyup fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve dizdiğimiz karnabaharların üzerine döküyoruz En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip fırına sürüyoruz, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır beğenmeniz dileğimle güzellikle kalın
*1 adet küçük karnabahar
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*Tuz ,karabiber, pulbiber
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz karabiber
Üzerine;
*1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar kış aylarının en güzel sebze yemeklerinden birinin tarifini paylaşıyorum, karnabaharın yemeği de kızartması da yoğurtlusu da turşusu da çok güzel gelelim, tarifimize karnabaharımızı çiçeklere ayırıp haşlıyoruz ve süzüp fırın kabımıza diziyoruz Bir tavada kıymayı pişiriyoruz Suyunu salıp çekince yapını ve soğanları ekliyoruz ,baharatlarını da koyup yarım Türk kahvesi fincanı kadar suyu ekleyip çekene kadar pişiriyoruz ve karnabaharlarımızın üzerine ekliyoruz Bir yandan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz, unu yağda kavurup sütü ekliyoruz, tuzunu ,karabiberini koyup fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve dizdiğimiz karnabaharların üzerine döküyoruz En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip fırına sürüyoruz, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır beğenmeniz dileğimle güzellikle kalın