iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg karnabahar
*200 gr kıyma
*1 tane soğan
*1 tane havuç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*Sıcak su
*Karabiber, tuz, pul biber, kuru nane
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar
Nefis ve çok sağlıklı bir yemeğimiz olan kıymalı karnabahar yemeğinden bahsetmek istiyorum Öncelikle karnabahar karaciğerimiz için çok faydalı bir sebze olup tadı herkes tarafından beğenilmeyen bu sebzeyi bir de bu tarifle deneyin mutlaka herkes severek yiyecek bu sağlıklı sebzeyi
Soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz sonra kıymamızı koyup suyunu salıp çekene kadar soğanla kavuruyoruz ve salçamızı da ekleyip salçanın da çiğ kokusu gidene kadar birlikte kavurmaya devam ediyoruz Daha sonra yarım ay şeklinde doğranmış havuclarımızı da tencereye alıp 2 dk kadar kavurmaya devam ediyoruz Sıra güzelce dallarına ayırıp yıkadığımız karnabaharlarımıza geldi onları da ekleyip 1 dk kadar diğer malzemelerimizle kavuruyoruz Tuzunu nane hariç baharatlarını ekliyoruz ve karnabaharları geçmeyecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz Yaklaşık 4550 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz ve ocağın altını kapattıktan sonra nanesini serpip servisten önce 15 dk kadar dinlendiriyoruz Sonrasında servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 kg karnabahar
*200 gr kıyma
*1 tane soğan
*1 tane havuç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*Sıcak su
*Karabiber, tuz, pul biber, kuru nane
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar
Nefis ve çok sağlıklı bir yemeğimiz olan kıymalı karnabahar yemeğinden bahsetmek istiyorum Öncelikle karnabahar karaciğerimiz için çok faydalı bir sebze olup tadı herkes tarafından beğenilmeyen bu sebzeyi bir de bu tarifle deneyin mutlaka herkes severek yiyecek bu sağlıklı sebzeyi
Soğanları tereyağ ve sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz sonra kıymamızı koyup suyunu salıp çekene kadar soğanla kavuruyoruz ve salçamızı da ekleyip salçanın da çiğ kokusu gidene kadar birlikte kavurmaya devam ediyoruz Daha sonra yarım ay şeklinde doğranmış havuclarımızı da tencereye alıp 2 dk kadar kavurmaya devam ediyoruz Sıra güzelce dallarına ayırıp yıkadığımız karnabaharlarımıza geldi onları da ekleyip 1 dk kadar diğer malzemelerimizle kavuruyoruz Tuzunu nane hariç baharatlarını ekliyoruz ve karnabaharları geçmeyecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz Yaklaşık 4550 dk kadar kısık ateşte pişiriyoruz ve ocağın altını kapattıktan sonra nanesini serpip servisten önce 15 dk kadar dinlendiriyoruz Sonrasında servis edebilirsiniz Afiyet olsun