iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet karnabahar
Kızartmak için;
*2 adet yumurta
*2 tepeleme çorba kaşığı un
*12 çay bardağından biraz eksik su
*Tuz
*Zeytinyağı
Sosu için;
*150200 gram kıyma
*1 adet soğan
*Zeytinyağı
*Tuz
*Sıcak su
*Karabiber
Servis için;
*Sarımsak
*Yoğurt
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Karnabaharları parça parça koparıp yıkadıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar su ve biraz da tuz ile geniş bir tencere de haşlıyoruz Biraz yumuşayınca (çok yumuşamamasına dikkat edin Yoksa kızartırken sorun yaşarsınız) süzgece alıyoruz O soğurken biz geniş bir kasede yumurtaları, unu, tuzu ve suyu iyice çırpıyoruz Sonra ılıyan karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz Kızaran karnabaharları bir borcama bastırarak yerleştiriyoruz Üzerine sosunu hazırlıyoruz Bir tavaya soğanı kavuracak kadar zeytinyağı ekleyip soğanları kavuruyoruz Soğanlar kavrulunca kıymayı ekliyoruz Kıymayı da iyice kavuruyoruz Daha sonra salça ve tuz ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyip 2 dk kadar bekledikten sonra altını kapatıyoruz Ve sosumuzu borcamdaki karnabaharın üzerini örtecek şekilde döküp yayıyoruz Suyunu göz kararı ayarlayabilirsiniz En üstüne de bolca karabiber serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Sarımsaklı Yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 adet karnabahar
Kızartmak için;
*2 adet yumurta
*2 tepeleme çorba kaşığı un
*12 çay bardağından biraz eksik su
*Tuz
*Zeytinyağı
Sosu için;
*150200 gram kıyma
*1 adet soğan
*Zeytinyağı
*Tuz
*Sıcak su
*Karabiber
Servis için;
*Sarımsak
*Yoğurt
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Karnabaharları parça parça koparıp yıkadıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar su ve biraz da tuz ile geniş bir tencere de haşlıyoruz Biraz yumuşayınca (çok yumuşamamasına dikkat edin Yoksa kızartırken sorun yaşarsınız) süzgece alıyoruz O soğurken biz geniş bir kasede yumurtaları, unu, tuzu ve suyu iyice çırpıyoruz Sonra ılıyan karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz Kızaran karnabaharları bir borcama bastırarak yerleştiriyoruz Üzerine sosunu hazırlıyoruz Bir tavaya soğanı kavuracak kadar zeytinyağı ekleyip soğanları kavuruyoruz Soğanlar kavrulunca kıymayı ekliyoruz Kıymayı da iyice kavuruyoruz Daha sonra salça ve tuz ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyip 2 dk kadar bekledikten sonra altını kapatıyoruz Ve sosumuzu borcamdaki karnabaharın üzerini örtecek şekilde döküp yayıyoruz Suyunu göz kararı ayarlayabilirsiniz En üstüne de bolca karabiber serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Sarımsaklı Yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyet olsun