iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük karnabahar
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*6 yemek domates rendesi veya sosu
*15 yemek domates salçası (tatlı biber salçası da olabilir)
*34 yemek ayçiçek yağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*İsteğe göre karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharlar çiçeklerine küçük küçük ayrılarak tuzlu suda haşlanır Çok fazla dağılmadan alıp süzüyoruz Kıymamızı hazırlamak için öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağımızda soteliyoruz Üzerine kıymayı ekleyip rengi açılıp tane tane olana kadar pişiriyoruz Daha sonra sırasıyla salça, domates ve baharatları ekleyerek biraz daha pişirip altını kapatıyoruz Haşlanmış olan karnabaharlarımızı borcamımıza alıp yayıyoruz Üzerine hazırladığımız kıymayı güzelce döküyoruz Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaynama belirtisi gösterene kadar pişiriyoruz Zaten tüm malzemelerimiz piştiği için çok da fazla tutmaya gerek yok*??*Fırından alıp üzerine kaşar peynirini koyup, tekrar fırına veriyoruz Kaşarlarımızı eriyince yemeğimiz hazır*? Afiyet olsun şimdiden?
*1 küçük karnabahar
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*6 yemek domates rendesi veya sosu
*15 yemek domates salçası (tatlı biber salçası da olabilir)
*34 yemek ayçiçek yağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*İsteğe göre karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharlar çiçeklerine küçük küçük ayrılarak tuzlu suda haşlanır Çok fazla dağılmadan alıp süzüyoruz Kıymamızı hazırlamak için öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğrayıp sıvı yağımızda soteliyoruz Üzerine kıymayı ekleyip rengi açılıp tane tane olana kadar pişiriyoruz Daha sonra sırasıyla salça, domates ve baharatları ekleyerek biraz daha pişirip altını kapatıyoruz Haşlanmış olan karnabaharlarımızı borcamımıza alıp yayıyoruz Üzerine hazırladığımız kıymayı güzelce döküyoruz Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaynama belirtisi gösterene kadar pişiriyoruz Zaten tüm malzemelerimiz piştiği için çok da fazla tutmaya gerek yok*??*Fırından alıp üzerine kaşar peynirini koyup, tekrar fırına veriyoruz Kaşarlarımızı eriyince yemeğimiz hazır*? Afiyet olsun şimdiden?