iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo karnabahar
*250 gr yağsız kıyma
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kuru soğan
*6 dişsarımsak
*1 adet sivri biber
*1 adet kırmızı biber
*2 adet domates rendesi
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz kontrollü olarak
Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı temizleyip dilimlere ayıralım sonra sıcak su ekleyip tam pişirmeden yarı pişmiş olarak ocaktan alıp suyunu süzelim aparatınız varsa buharda pişirebilirsiniz
Eti kızgın tavaya alıp et suyunu çekene kadar güzelce kavuralım
Ayrı bir tavaya yağımızı alalım soğanları biberler ben piyazlık doğradım siz nasıl isterseniz öyle doğrayın önce soğanlar iyice karamelize etmeden, biberleri sarımsakları ekleyelim ,onlarla birlikte iyice karamelize edelim daha lezzetli oluyor
Sonra 1 kaşık biber salçasını ekleyip domatesleri rendeleyip koyup kavurmaya devam edelim, baharatları ve etimizi ilave edip pişirme işlemine son verelim
Karnabaharları tencereye dizelim, üzerine kıymalı harcımızı dökelim ,1 bardak sıcak suyu kenardan döküp kısık ateşte kontrollü olarak pişirelim
Afiyet olsun
*1 kilo karnabahar
*250 gr yağsız kıyma
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kuru soğan
*6 dişsarımsak
*1 adet sivri biber
*1 adet kırmızı biber
*2 adet domates rendesi
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz kontrollü olarak
Kıymalı Karnabahar Tarifi Yapılışı Karnabaharı temizleyip dilimlere ayıralım sonra sıcak su ekleyip tam pişirmeden yarı pişmiş olarak ocaktan alıp suyunu süzelim aparatınız varsa buharda pişirebilirsiniz
Eti kızgın tavaya alıp et suyunu çekene kadar güzelce kavuralım
Ayrı bir tavaya yağımızı alalım soğanları biberler ben piyazlık doğradım siz nasıl isterseniz öyle doğrayın önce soğanlar iyice karamelize etmeden, biberleri sarımsakları ekleyelim ,onlarla birlikte iyice karamelize edelim daha lezzetli oluyor
Sonra 1 kaşık biber salçasını ekleyip domatesleri rendeleyip koyup kavurmaya devam edelim, baharatları ve etimizi ilave edip pişirme işlemine son verelim
Karnabaharları tencereye dizelim, üzerine kıymalı harcımızı dökelim ,1 bardak sıcak suyu kenardan döküp kısık ateşte kontrollü olarak pişirelim
Afiyet olsun