iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy karnabahar
*34 tane biber ( benimkiler kızarmış
*1 adet orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates (kışlık domates sosu da olur)
*Salça
*Pul biber, karabiber
*Tuz
Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı İlk aşamada ;
Ben karnabaharı yıkayıp parçaladım ve yıkadım Ardından tencereye koyup haşlamaya bıraktım Sonra başka bir küçük tencere de kıymayı suyunu çekene kadar kavurup ardından yağ eşliğinde soğanı, sarımsağı, biberi ekleyip kavuralım Ben bu karışımı fazla pişirmedim çünkü ileri ki aşamada da pişeceği için gerek görmedim Sonra domatesi, salçayı ve baharatlarını ekledim iyice karıştırıp 5 dakika sonra altını kapattım Haşlanan karnabaharın suyunu(bir kaba) süzüp kıyma karışımını içine boca ettim Sonra haşlama suyunu(vitamin açısından) tekrardan ilave edip yemeğimi pişmeye bıraktım
Not 1: Haşlama suyunu normal su ekler gibi ekledim yani göz kararı ekledim
2 : Bazıları düdüklü de yapıyomuş ama ben tencere de pişirdim
*1 adet orta boy karnabahar
*34 tane biber ( benimkiler kızarmış
*1 adet orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates (kışlık domates sosu da olur)
*Salça
*Pul biber, karabiber
*Tuz
Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı İlk aşamada ;
Ben karnabaharı yıkayıp parçaladım ve yıkadım Ardından tencereye koyup haşlamaya bıraktım Sonra başka bir küçük tencere de kıymayı suyunu çekene kadar kavurup ardından yağ eşliğinde soğanı, sarımsağı, biberi ekleyip kavuralım Ben bu karışımı fazla pişirmedim çünkü ileri ki aşamada da pişeceği için gerek görmedim Sonra domatesi, salçayı ve baharatlarını ekledim iyice karıştırıp 5 dakika sonra altını kapattım Haşlanan karnabaharın suyunu(bir kaba) süzüp kıyma karışımını içine boca ettim Sonra haşlama suyunu(vitamin açısından) tekrardan ilave edip yemeğimi pişmeye bıraktım
Not 1: Haşlama suyunu normal su ekler gibi ekledim yani göz kararı ekledim
2 : Bazıları düdüklü de yapıyomuş ama ben tencere de pişirdim