iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kaşarlı Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler Kıyması İçin;
*300 gr kıyma 2 kaşık sıvı yağ
*1 tane kuru soğan
*12 tane kapya biber
*23 tane kılbiber veya sivribiber
*1 tane domates
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kekik
*Karabiber
*Ayrıca sararken eklemek için rendelenmiş peynir
Krep İçin malzemeler;
*2 tane yumurta
*2, 5 su bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
*12 çay bardağı su
*2, 5 su bardağı un
*1 çay kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
*1 yumurta
*2 kaşık süt
*1 su bardağı galeta unu
Kıymalı Kaşarlı Avcı Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle kıymayı yağda kavuralım Soğanı minik doğrayıp hafif kavuralım Yine minik doğradığımız biberleri hafif yumuşayana dek kavurup son olarak domatesi ve baharatları ekleyelim Kıymalı harcımızı soğumaya alalım
Kreplerimiz İçin tüm malzemeler iyice çırpalım Bir tavaya bir küçük kepçe dökerek normal krep pişirir gibi pişirelim Ne kadar ince krep yaparsanız o kadar lezzetli olur benden söylemesi ??
Her krepin tam orta kısmına kıymalı harçtan bir kaşık ve bir kaşık da rendelenmiş kaşar peyniri koyalım İki kenarı içe katlayıp rulo şeklinde saralım Ben bu ölçülerden 16 tane börek çıkarttım Ama krepleri ne derece kalın döktüğümüze göre ölçü değişecektir Hazırladığımız börekleri önce çırpılmış yumurta sonra galeta ununa batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartalım Afiyet olsun
*300 gr kıyma 2 kaşık sıvı yağ
*1 tane kuru soğan
*12 tane kapya biber
*23 tane kılbiber veya sivribiber
*1 tane domates
*1 tatlı kaşığı tuz
*Kekik
*Karabiber
*Ayrıca sararken eklemek için rendelenmiş peynir
Krep İçin malzemeler;
*2 tane yumurta
*2, 5 su bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
*12 çay bardağı su
*2, 5 su bardağı un
*1 çay kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
*1 yumurta
*2 kaşık süt
*1 su bardağı galeta unu
Kıymalı Kaşarlı Avcı Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle kıymayı yağda kavuralım Soğanı minik doğrayıp hafif kavuralım Yine minik doğradığımız biberleri hafif yumuşayana dek kavurup son olarak domatesi ve baharatları ekleyelim Kıymalı harcımızı soğumaya alalım
Kreplerimiz İçin tüm malzemeler iyice çırpalım Bir tavaya bir küçük kepçe dökerek normal krep pişirir gibi pişirelim Ne kadar ince krep yaparsanız o kadar lezzetli olur benden söylemesi ??
Her krepin tam orta kısmına kıymalı harçtan bir kaşık ve bir kaşık da rendelenmiş kaşar peyniri koyalım İki kenarı içe katlayıp rulo şeklinde saralım Ben bu ölçülerden 16 tane börek çıkarttım Ama krepleri ne derece kalın döktüğümüze göre ölçü değişecektir Hazırladığımız börekleri önce çırpılmış yumurta sonra galeta ununa batıralım ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartalım Afiyet olsun