Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kaşarlı Rulo Krepler

Kıymalı Kaşarlı Rulo Krepler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Kaşarlı Rulo Krepler Tarifi İçin Malzemeler Krep:


*3 yumurta
*2 5 su bardağı süt
*2 5 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz

İç malzemesi:


*200 gram kıyma
*2 tane orta boy soğan

Üzeri için;


*Kaşar

Kıymalı Kaşarlı Rulo Krepler Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymamızı tavaya alıyoruz Üzerine biraz su ekleyip kıymaları ezip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
Bu sırada 2 tane soğanı ince ince kıyıyoruz
Pişen kıymamıza tuz ekleyip ve biraz da sıvı yağ ekleyip soğanları kavrulmaları için ekliyoruz
İç harcımız pişerken krebimizi hazırlamaya başlıyoruz
Derin bir kaba 3 yumurtayı kırıyoruz
Üzerine tuz ekleyip çırpıyoruz
Ardından 2 5 su bardağı sütü ve yağımızı ekliyoruz
Daha sonra 2 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle çırpmaya devam ediyoruz
Unumuz bittiğinde krep hamurumuz hazır demektir
(Krep hamuru cıvık görünüp unu az gelmiş sanmış olabilirsiniz ama ölçüler tam un eklemeyin,
krep hamuruna kabartma tozu koymayın çünkü krep hamuru kabaran bir hamur değildir
ve en önemlisi unu azar azar ekliyoruz ki topaklanma olmasın)
Bu arada pişen iç harcımızın altını kapatıyoruz*ve kreplerimizi pişirmeye başlıyoruz
Öncelikle krep tavamıza çok az yağ damlatıp peçeteyle yayıyoruz ve tavayı ısıtıyoruz
Tava iyice ısındıktan sonra hamurdan 1 kepçe alarak tavanın tam ortasına döküyoruz
Tavayı sağa sola aşağı yukarı yatırmayın ki eğri büğrü bir krep olmasın
Sadece hamur yayılsın diye hafifçe tavayı sallayın ve kesinlikle hamuru tam ortaya aynı noktaya dökün
Hamurumuzun altı pişene kadar bekliyoruz (üstü hafif hafif göz göz olduğunda altı pişmiş demektir) Tahta bir kaşıkla kaldırıp kontrolde edebilirsiniz
Daha sonra krebimizi ters çeviriyoruz*Çevirmek için krebi sağa sola sallarsanız tavadan hemen ayrılıyor zaten
Diğer yüzünü de pişiriyoruz*Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz
Tüm krepler bittiğinde kreplerimizin kenarına bir yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz*ve borcama ya da fırın kabımıza koyuyoruz Daha sonra üzerlerine kaşar peyniri rendeliyoruz ve fırına veriyoruz
Kaşarlar eriyene ve krepler ısınana kadar 5 dk kadar bekletip servis ediyoruz
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt