iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Hamuru:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
12 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Hamur ikiye bölünür Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır Beklemek üzere bir kenara alınır Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir 45 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir
Domateste 45 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır Tepsiye yerleştirilir
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir
En son üstüne yumurta sarısı sürülür
Bıçakla dilimlenir
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır
Hamuru:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
12 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Hamur ikiye bölünür Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır Beklemek üzere bir kenara alınır Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir 45 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir
Domateste 45 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır Tepsiye yerleştirilir
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir
En son üstüne yumurta sarısı sürülür
Bıçakla dilimlenir
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır