iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*1 kg kuru soğan
*1 kg 300 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Kekik
*Salça
*Sıvı yağ
Hamuru için;
*2 kg un
*Tuz
*Su(aldığı kadar )
Arasına ve üzerine sürmek için;
*Sıvı yağ
Kıymalı Kömbe Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazırlayalım Ne kadar dinlenirse hamurumuz o kadar güzel açılır Un, tuz, su yoğurma kabına alınır Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur Ağzı kapatılır, dinlendirilir İç malzemesi için soğanların kabukları soyulur İnce ince doğranır Eti çok olsun derseniz soğanı az koyabilirsiniz Ölçüsü size kalmış Kıyma, tuz, karabiber, kimyon, nane, salça, kekik, yağ yoğurma kabına alınır, yoğrulur Kavurma işlemi yapmıyorum, çiğden yapıyorum Daha önceden yoğurmuş olduğumuz hamur tepsiye göre beze yapılır Bir tepsi 6 kat olacak hamur ince açılacak yufka gibi Tepsi yağlanır Açılan yufka hamur serilir Serilen hamurun üstü yağlanır, yufka konur İç harç koyduğumuz katları yağlamıyoruz Harç konur, üzerine yufka konur Alt ve üst katlar da iki hamur olacak orta katta 2 kez 1 er yufka açıp iç harç konuyor Üzeri yağlanır Dilim kesilir Ben ekmek yapılan taş fırında pişirdim Fırında da pişirebilirsiniz Afiyet olsun
*1 kg kuru soğan
*1 kg 300 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Kekik
*Salça
*Sıvı yağ
Hamuru için;
*2 kg un
*Tuz
*Su(aldığı kadar )
Arasına ve üzerine sürmek için;
*Sıvı yağ
Kıymalı Kömbe Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazırlayalım Ne kadar dinlenirse hamurumuz o kadar güzel açılır Un, tuz, su yoğurma kabına alınır Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur Ağzı kapatılır, dinlendirilir İç malzemesi için soğanların kabukları soyulur İnce ince doğranır Eti çok olsun derseniz soğanı az koyabilirsiniz Ölçüsü size kalmış Kıyma, tuz, karabiber, kimyon, nane, salça, kekik, yağ yoğurma kabına alınır, yoğrulur Kavurma işlemi yapmıyorum, çiğden yapıyorum Daha önceden yoğurmuş olduğumuz hamur tepsiye göre beze yapılır Bir tepsi 6 kat olacak hamur ince açılacak yufka gibi Tepsi yağlanır Açılan yufka hamur serilir Serilen hamurun üstü yağlanır, yufka konur İç harç koyduğumuz katları yağlamıyoruz Harç konur, üzerine yufka konur Alt ve üst katlar da iki hamur olacak orta katta 2 kez 1 er yufka açıp iç harç konuyor Üzeri yağlanır Dilim kesilir Ben ekmek yapılan taş fırında pişirdim Fırında da pişirebilirsiniz Afiyet olsun