Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Kömbe

Kıymalı Kömbe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;


*1 kg kuru soğan
*1 kg 300 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Kekik
*Salça
*Sıvı yağ

Hamuru için;


*2 kg un
*Tuz
*Su(aldığı kadar )

Arasına ve üzerine sürmek için;


*Sıvı yağ

Kıymalı Kömbe Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazırlayalım Ne kadar dinlenirse hamurumuz o kadar güzel açılır Un, tuz, su yoğurma kabına alınır Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur Ağzı kapatılır, dinlendirilir İç malzemesi için soğanların kabukları soyulur İnce ince doğranır Eti çok olsun derseniz soğanı az koyabilirsiniz Ölçüsü size kalmış Kıyma, tuz, karabiber, kimyon, nane, salça, kekik, yağ yoğurma kabına alınır, yoğrulur Kavurma işlemi yapmıyorum, çiğden yapıyorum Daha önceden yoğurmuş olduğumuz hamur tepsiye göre beze yapılır Bir tepsi 6 kat olacak hamur ince açılacak yufka gibi Tepsi yağlanır Açılan yufka hamur serilir Serilen hamurun üstü yağlanır, yufka konur İç harç koyduğumuz katları yağlamıyoruz Harç konur, üzerine yufka konur Alt ve üst katlar da iki hamur olacak orta katta 2 kez 1 er yufka açıp iç harç konuyor Üzeri yağlanır Dilim kesilir Ben ekmek yapılan taş fırında pişirdim Fırında da pişirebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt