iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*2 su bardağı süt
*2 yumurta
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*tuz
*yarım tatlı kaşığı karışık kırmızı tozpul biber
*Krep hamuru olacak kadar un (910 yemek kaşığı yaklaşık)
İçine;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr kıyma
*2 orta boy soğan
*Yarım tatlı kaşığı salça
*Yarım demek maydanoz
*1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber (isteğe bağlı)
Beşamel sos için;
*1 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un
*tuz
Üzerine;
*Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Krep Bohçası Tarifi Yapılışı Krep için: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz
İçin hazırlanması: Soğanlar ince ince doğranır Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur Salça eklenir 3 dk daha kavrulur Biraz su eklenir tekrar Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır
Bir kase üzerine krepi alıyoruz İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz Kürdan ile kapatıyoruz Tepsiye ters çeviriyoruz Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz
Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz
Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 1520 dk)
Tavuklu krepin “içli köfte tadında versiyonu Tavsiye ederim Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*2 yumurta
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*tuz
*yarım tatlı kaşığı karışık kırmızı tozpul biber
*Krep hamuru olacak kadar un (910 yemek kaşığı yaklaşık)
İçine;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr kıyma
*2 orta boy soğan
*Yarım tatlı kaşığı salça
*Yarım demek maydanoz
*1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber (isteğe bağlı)
Beşamel sos için;
*1 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un
*tuz
Üzerine;
*Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Krep Bohçası Tarifi Yapılışı Krep için: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz
İçin hazırlanması: Soğanlar ince ince doğranır Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur Salça eklenir 3 dk daha kavrulur Biraz su eklenir tekrar Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır
Bir kase üzerine krepi alıyoruz İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz Kürdan ile kapatıyoruz Tepsiye ters çeviriyoruz Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz
Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz
Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 1520 dk)
Tavuklu krepin “içli köfte tadında versiyonu Tavsiye ederim Afiyet olsun