iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Lazanya
Malzemeler:
300 gr lazanya
1 adet soğan
2 adet orta boy havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr kıyma 4 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarmısak
4 adet defne yaprağı
200 gr dilpeyniri
Besamel sos için:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz karabiber
Yapılışı:
1 Soğanı ince doğrayın Havuçları rendeleyin
2 Soğanı zeytinyağında kavurun Sarardıktan sonra rendelenmiş havucu ilave edip birkaç dakika kavurun
3 Kıymayı ekleyin, orta ateşte kavurmaya devam edin
4 Kıyma kavrulunca küp şeklinde küçük doğranmış domates ve birkaç parçaya kesilmiş sarmısağı ilave edin Tuz serpin, ara sıra karıştırarak tencerenin kapağı kapalı olarak domatesin pişmesini bekleyin
5 Ateşten almadan birkaç dakika önce defne yapraklarını ilave edin
6 Lazanyayı tuzlu kaynar suda haşlayın
7 Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun Sararınca sütü ekleyin tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin Tuz ve karabiber serpin
8 Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye haşlanmış lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sıra halınde dizin Üzerine birkaç kaşık beşamel sos yayın
9 Hazırladığınız domatesli kıymalı sosun bir kısmını, içinden defne yapraklarını çıkarttıktan sonra lazanyaların üzerine yayın Üzerine küçük küp şeklinde doğranmış dilpeyniri koyun
10 Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerleştirin Aynı işlemi tüm malzeme bitinceye kadar sürdürün En üste beşamel sos yayıp, rendelenmiş dilpeyniri serpin
11 Kıymalı lazanyayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşı 25 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika dinlendirip, servis yapın
Malzemeler:
300 gr lazanya
1 adet soğan
2 adet orta boy havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr kıyma 4 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarmısak
4 adet defne yaprağı
200 gr dilpeyniri
Besamel sos için:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz karabiber
Yapılışı:
1 Soğanı ince doğrayın Havuçları rendeleyin
2 Soğanı zeytinyağında kavurun Sarardıktan sonra rendelenmiş havucu ilave edip birkaç dakika kavurun
3 Kıymayı ekleyin, orta ateşte kavurmaya devam edin
4 Kıyma kavrulunca küp şeklinde küçük doğranmış domates ve birkaç parçaya kesilmiş sarmısağı ilave edin Tuz serpin, ara sıra karıştırarak tencerenin kapağı kapalı olarak domatesin pişmesini bekleyin
5 Ateşten almadan birkaç dakika önce defne yapraklarını ilave edin
6 Lazanyayı tuzlu kaynar suda haşlayın
7 Beşamel sos için, unu tereyağında kavurun Sararınca sütü ekleyin tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin Tuz ve karabiber serpin
8 Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye haşlanmış lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sıra halınde dizin Üzerine birkaç kaşık beşamel sos yayın
9 Hazırladığınız domatesli kıymalı sosun bir kısmını, içinden defne yapraklarını çıkarttıktan sonra lazanyaların üzerine yayın Üzerine küçük küp şeklinde doğranmış dilpeyniri koyun
10 Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerleştirin Aynı işlemi tüm malzeme bitinceye kadar sürdürün En üste beşamel sos yayıp, rendelenmiş dilpeyniri serpin
11 Kıymalı lazanyayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşı 25 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika dinlendirip, servis yapın