Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Mantarlı Börek

Kıymalı Mantarlı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kıymalı Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler İç Harç:


*1 kiloya yakın mantar (dağ mantarı kullandım)
*200 gr kadar kıyma
*2 soğan
*5 adet yufka
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Karabiber
*Tuz
*Pulbiber

Yufka arası harç;


*1 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ

Üstüne:


*3 yemek kaşığı yoğurt (fazla dolu değil)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta

Kıymalı Mantarlı Börek Tarifi Yapılışı Yemeklik doğranan Soğan ve kıyma kavrulur Bir yandan da yıkamış olduğumuz mantarlar küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır Bastan yüksek ateşte bir kaç dakika, daha sonra kısık ateşte mantarlar kendi suyunu çekene kadar kavrulur Kavrulunca içerisine kıymalı harç ilave edilip 12 dakika daha çevirip ocaktan ılıması için alınır
Bu esnada sütlü karışım hazırlanır
Tepsinin en alt kısmı yağlanıp 1 yufka konur ve sütlü karışımdan sürüp iç harçtan konur Bu işlem diğer yufkalar içinde yapılır
En son yufka üzerine yoğurtlu karışımdan sürülüp üzerine çörek otu veya haşhaş serpiştirilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt