iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Mantarlı Patates Dizme Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg patates
*2 kutu hazır doğranmış mantar
*Yarım demet maydanoz
*2 tane orta boy soğan
*2 adet sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber, karabiber, tuz
*1 su bardağı su ( 250 ml bardak ölçüm )
Üzeri için beşamel sos için gerekenler ;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı un
*Tepeleme olucak 500 ml süt( Eğer katı oldu derseniz biraz daha süt eklersiniz)
*Tuz
*Karabiber
Kıymalı Mantarlı Patates Dizme Tarifi Yapılışı MERHABA ????
Patatesleri yıkayıp soyalım ve halka halka doğrayalım ama ince olsun lütfen ve yağladığımız tepsiye dizelim yuvarlak bir şekilde Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza 10 dakika fırına verelim patates biraz yumuşasın kokusu çıksın fırından aldığımız patatesi bir kenara alalım soğusun Bir kenarda soğanı küp küp doğrayalım kıymayı kavurmaya başlayalım ve geri kalan tüm malzemeyide ilave edelim kavuralım aynı karnı yarık içi gibi yani ve kavurma işlemi bitince patatesimizin üzerine güzelce yayalım ve 1 bardak sıcak suyumuzu üzerine dökelim her yerine yayıp fırına verelim iyice pişecek patatesler yumuşacık olacak en az 1 saat pişicek piştiğine inandığınız zaman hemen beşamel sosunu hazırlayın Tereyağ ,sıvı yağı tencereye alalım ve eritelim unu da ilave edelim iyice kavuralım unun kokusu çıksın sütümüzü ilave edelim hızlı hızlı çırpalım (EĞERKİ KATI OLURSA BEŞAMEL SOSUMUZ BİRAZ DAHA SÜT EKLERSİNİZ ) Tuzu ,karabiberide ekleyelim karıştıralım ve pürüzsüz olması için mikserle 5 dakika çırpın ve fırında tepsiyi çıkarıp üzerine dökelim yeniden fırına verelim Üzeri kızarana kadar kontrol edelim devamlı eğer ki pişmisse çıkarın servisini yapın
AFİYET OLSUNNNN
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
*1 kg patates
*2 kutu hazır doğranmış mantar
*Yarım demet maydanoz
*2 tane orta boy soğan
*2 adet sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pul biber, karabiber, tuz
*1 su bardağı su ( 250 ml bardak ölçüm )
Üzeri için beşamel sos için gerekenler ;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı un
*Tepeleme olucak 500 ml süt( Eğer katı oldu derseniz biraz daha süt eklersiniz)
*Tuz
*Karabiber
Kıymalı Mantarlı Patates Dizme Tarifi Yapılışı MERHABA ????
Patatesleri yıkayıp soyalım ve halka halka doğrayalım ama ince olsun lütfen ve yağladığımız tepsiye dizelim yuvarlak bir şekilde Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza 10 dakika fırına verelim patates biraz yumuşasın kokusu çıksın fırından aldığımız patatesi bir kenara alalım soğusun Bir kenarda soğanı küp küp doğrayalım kıymayı kavurmaya başlayalım ve geri kalan tüm malzemeyide ilave edelim kavuralım aynı karnı yarık içi gibi yani ve kavurma işlemi bitince patatesimizin üzerine güzelce yayalım ve 1 bardak sıcak suyumuzu üzerine dökelim her yerine yayıp fırına verelim iyice pişecek patatesler yumuşacık olacak en az 1 saat pişicek piştiğine inandığınız zaman hemen beşamel sosunu hazırlayın Tereyağ ,sıvı yağı tencereye alalım ve eritelim unu da ilave edelim iyice kavuralım unun kokusu çıksın sütümüzü ilave edelim hızlı hızlı çırpalım (EĞERKİ KATI OLURSA BEŞAMEL SOSUMUZ BİRAZ DAHA SÜT EKLERSİNİZ ) Tuzu ,karabiberide ekleyelim karıştıralım ve pürüzsüz olması için mikserle 5 dakika çırpın ve fırında tepsiyi çıkarıp üzerine dökelim yeniden fırına verelim Üzeri kızarana kadar kontrol edelim devamlı eğer ki pişmisse çıkarın servisini yapın
AFİYET OLSUNNNN
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz