iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 su bardağı Un
*1 su bardağı ılık Su
*1 adet Yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
*125 g Kıyma
*1 adet Soğan
*12 (yarım) demet Maydanoz(ince ince doğranmış)
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı Karabiber
Sosu için:
*1 su bardağı yoğurt
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı pulbiber
Kıymalı Mantı Tarifi Yapılışı Hamur Malzemelerini bir kabın içine alıp 5 dakika yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirelim
İç malzemesi için soğanı rendeleyelim be diğer malzemelerle birlikte yoğuralım
Dinlendirdiğimiz hamurumu üç eşit parçaya bölüp oklava ile açalım ve kareler oluşacak şekilde keselim (Ben Pizza kesme aparatı kullandım daha kolay oluyor)
Kesilen hamurun ortasına iç malzemesinden koyalım ve bohça şeklinde kapatıp unlanmış tepsiye yerleştirelim (Bu işlemi biraz hızlı yapmanız gerekiyor yolsa hamurunuz kuruyabilir kapatması zor olabilir)
Mantıları haşlanmış suyun içinde 15 dakika kadar pişirip süzelim ve 5 dakika dinlendirelim
Sos tavasında tereyağı eritip pulbiber ekleyerek biraz kavuralım
Mantıyı servis tabağına alıp üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonrada tereyağlı sostan gezdirelim
Biraz zahmetli ama tadı bir harika Şimdiden afiyet olsun
*3 su bardağı Un
*1 su bardağı ılık Su
*1 adet Yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
*125 g Kıyma
*1 adet Soğan
*12 (yarım) demet Maydanoz(ince ince doğranmış)
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı Karabiber
Sosu için:
*1 su bardağı yoğurt
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı pulbiber
Kıymalı Mantı Tarifi Yapılışı Hamur Malzemelerini bir kabın içine alıp 5 dakika yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirelim
İç malzemesi için soğanı rendeleyelim be diğer malzemelerle birlikte yoğuralım
Dinlendirdiğimiz hamurumu üç eşit parçaya bölüp oklava ile açalım ve kareler oluşacak şekilde keselim (Ben Pizza kesme aparatı kullandım daha kolay oluyor)
Kesilen hamurun ortasına iç malzemesinden koyalım ve bohça şeklinde kapatıp unlanmış tepsiye yerleştirelim (Bu işlemi biraz hızlı yapmanız gerekiyor yolsa hamurunuz kuruyabilir kapatması zor olabilir)
Mantıları haşlanmış suyun içinde 15 dakika kadar pişirip süzelim ve 5 dakika dinlendirelim
Sos tavasında tereyağı eritip pulbiber ekleyerek biraz kavuralım
Mantıyı servis tabağına alıp üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonrada tereyağlı sostan gezdirelim
Biraz zahmetli ama tadı bir harika Şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.