iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 gram kıyma 2 yemek kaşığı süt 12 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber 10 dal iri doğranmış maydanoz 10 adet milföy hamuru Üzeri için:
1 adet çırpılmış yumurta
NASIL YAPILIR?
Kıyma, süt, yenibahar, kimyon, tuz, karabiber ve iri doğranmış maydanozu robota alın ve 5 saniye tüm malzemeyi çekin Kıymayı on eşit parçaya bölüp baton sucuk şeklinde köfteler hazırlayın Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföylerin orta kısımlarına hazırladığınız köfteleri yerleştirin Milföyleri sıkıca sarın Sardığınız hamurları, kenarlarına çırpılmış yumurta sürüp hamurların açılmasını engellemek için yapıştırın Üzerlerine kalan yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin Sıcak olarak bekletmeden servis edin
500 gram kıyma 2 yemek kaşığı süt 12 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber 10 dal iri doğranmış maydanoz 10 adet milföy hamuru Üzeri için:
1 adet çırpılmış yumurta
NASIL YAPILIR?
Kıyma, süt, yenibahar, kimyon, tuz, karabiber ve iri doğranmış maydanozu robota alın ve 5 saniye tüm malzemeyi çekin Kıymayı on eşit parçaya bölüp baton sucuk şeklinde köfteler hazırlayın Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföylerin orta kısımlarına hazırladığınız köfteleri yerleştirin Milföyleri sıkıca sarın Sardığınız hamurları, kenarlarına çırpılmış yumurta sürüp hamurların açılmasını engellemek için yapıştırın Üzerlerine kalan yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin Sıcak olarak bekletmeden servis edin