iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
8 adet küçük boy patates, Kızartmak için sıvı yağı İçi İçin:
200 gr dana kıyma, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 adet kuru soğan, 34 adet yeşil biber, 1 adet kapya biber, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber Sosu İçin:
2 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup içlerini oyalım ve suyun içine bırakalım
İçi için; derin bir tavaya kıymayı, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu koyup kıyma suyunu çekene kadar kavuralım
Üzerine ince ince doğradığımız soğanları ilave edip hafif kavuralım
Sonra ince ince doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip 12 dakika kavuralım
Daha sonra salçayı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri ilave edip 12 dakika daha kavuralım
Son olarak karabiberi ilave edip ocaktan alalım
Arzuya bağlı içine maydanoz konulabilir
İçlerini oyduğumuz patatesleri hafif kızartalım ve havlu kağıt serili bir tabağa koyup fazla yağını aldıralım
Patateslerin içlerini kıymalı harçla dolduralım ve borcama dizelim
Patateslerin üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirelim
Sosu için; bir kaba sıcak suyu, domates salçasını ve biber salçasını koyup iyice karıştıralım
Sosu patates dolmalarının üzerine gezdirelim
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 3540 dakika pişirelim
Pişen nefis patates dolmalarımızı sıcak olarak servis yapın
8 adet küçük boy patates, Kızartmak için sıvı yağı İçi İçin:
200 gr dana kıyma, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 adet kuru soğan, 34 adet yeşil biber, 1 adet kapya biber, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber Sosu İçin:
2 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup içlerini oyalım ve suyun içine bırakalım
İçi için; derin bir tavaya kıymayı, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu koyup kıyma suyunu çekene kadar kavuralım
Üzerine ince ince doğradığımız soğanları ilave edip hafif kavuralım
Sonra ince ince doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip 12 dakika kavuralım
Daha sonra salçayı ve kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri ilave edip 12 dakika daha kavuralım
Son olarak karabiberi ilave edip ocaktan alalım
Arzuya bağlı içine maydanoz konulabilir
İçlerini oyduğumuz patatesleri hafif kızartalım ve havlu kağıt serili bir tabağa koyup fazla yağını aldıralım
Patateslerin içlerini kıymalı harçla dolduralım ve borcama dizelim
Patateslerin üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirelim
Sosu için; bir kaba sıcak suyu, domates salçasını ve biber salçasını koyup iyice karıştıralım
Sosu patates dolmalarının üzerine gezdirelim
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 3540 dakika pişirelim
Pişen nefis patates dolmalarımızı sıcak olarak servis yapın