iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1, 5 kilo patates
Kızartmak için sıvı yağ
500 gram orta yağlı kıyma
Sıvı yağ
500 gram domates
2 orta boy soğan
Yarım bağ maydanoz
2 orta boy biber
Beşamel sos için;
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
İlk önce patates soyulur, halka şeklinde dilimlenip suda on dakika bekletilir, süzülür, kağıt havlu ile fazla suyu alınır, üzerine tuz serpilip kızgın yağda rengi hafif donene kadar arkalı önlü kızartılır ve hazır edilir
Ayrı bir yerde sebzeler yıkanır, yemeklik doğranıp hazır edilir, tavaya kıyma alınır, arada bir karıştırarak suyunu bırakana kadar kavrulur, suyunu çeken kıymaya sıvı yağ, soğan, biber eklenip yumuşayana kadar sotelenir, biber ve soğan yumuşamış ise domatesi ve maydanoz katılıp domates yumuşayana kadar pişirilir en son tuzu, istenilen baharatlar katılıp altı kapatılır
Yuvarlak büyük borcama patateslerin yarısı dizilir, üzerine sotelediğimiz kıyma yayılıp üzerine kalan patates dizilir
Beşamel sos için margarin, un tencereye alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur, süt azar azar katılırken bir yandan da karıştırmaya devam edilir, sos pisince tuzu, karabiberi katılıp patatesin üzerine yayılır, önceden ısıtılmış fırında beşamel sos yanlardan kızarana kadar pişirilir ve üzerine iki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirilip tekrar fırına verilir, kızarana kadar pişirilir
1, 5 kilo patates
Kızartmak için sıvı yağ
500 gram orta yağlı kıyma
Sıvı yağ
500 gram domates
2 orta boy soğan
Yarım bağ maydanoz
2 orta boy biber
Beşamel sos için;
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
İlk önce patates soyulur, halka şeklinde dilimlenip suda on dakika bekletilir, süzülür, kağıt havlu ile fazla suyu alınır, üzerine tuz serpilip kızgın yağda rengi hafif donene kadar arkalı önlü kızartılır ve hazır edilir
Ayrı bir yerde sebzeler yıkanır, yemeklik doğranıp hazır edilir, tavaya kıyma alınır, arada bir karıştırarak suyunu bırakana kadar kavrulur, suyunu çeken kıymaya sıvı yağ, soğan, biber eklenip yumuşayana kadar sotelenir, biber ve soğan yumuşamış ise domatesi ve maydanoz katılıp domates yumuşayana kadar pişirilir en son tuzu, istenilen baharatlar katılıp altı kapatılır
Yuvarlak büyük borcama patateslerin yarısı dizilir, üzerine sotelediğimiz kıyma yayılıp üzerine kalan patates dizilir
Beşamel sos için margarin, un tencereye alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur, süt azar azar katılırken bir yandan da karıştırmaya devam edilir, sos pisince tuzu, karabiberi katılıp patatesin üzerine yayılır, önceden ısıtılmış fırında beşamel sos yanlardan kızarana kadar pişirilir ve üzerine iki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirilip tekrar fırına verilir, kızarana kadar pişirilir