Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*Bir miktar kıyma( miktarı isteğe göre ayarlayın)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*10 adet orta boy patates
*1 yemek kaşığı kırmızı biber
*1 orta boy soğan
*Sıcak su
*Tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı
Öncelikle hem bebeklerin hemde bizim çok severek yediği bir tat Kıyma ben sadece bebeğim yesin diye az koydum,kendim içinde pek yemiyorum Öncelikle yağı ve kıymayı tencere ye alıyoruz ve kıyma kavrulan kadar bekliyoruz Soğanı küp küp doğrayıp kavrulan kıymaya ekliyoruz Soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Bu sırada patatesleri küp küp çok küçük olmayacak şekilde orta boy da doğruyoruz ve soğanlar pembe pembe olunca da patatesleri ekleyip kavuruyoruz Patatesleri kavurma nedenim arada sanki öyle gibi kokuyor onu engellemek için 5 6 dakika kavrulan patateslerin üzerine salçamızı atıp 1 2 dakika da o şekilde kavuruyoruz En son kırmızı biberi ekleyip üzerini biraz fazla geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve tuzumuzu da ekliyoruz İyice patatesler pişene kadar pişiriyoruz Turşu ile birlikte çok güzel oluyor İsteğe göre içine havuç da atabilirsiniz Suyunu resimlerde biraz fazla koydum çünkü patates teki nişasta suyu hemen yutuyor Şimdiden herkese kolay gele

858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt