iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Patatesli Kat Kat Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket maya
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 su bardağı sıvı yağı
*4 su bardağı ılık süt
*Aldığı kadar un
Hamurun arasına :
*100 gram margarin
İçine :
*1 kase kıyma
*3 adet patates
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzerine :
*2 adet yumurta sarısı
*Çörekotu
*Susam
Kıymalı Patatesli Kat Kat Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesi haşlayalım ardından rendeleyelim
*Tavaya 1 kaşık yağ koyup küp küp kesilmiş soğanı kavuralım
*Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edip en son baharat tuz ve rendelenmiş patatesi ekleyip karıştırın ve soğutalım
*Hamuru için derin bir kaba maya, şeker ve ılık sütü ekleyip eritelim
*Ardından sıvı yağı ve tuz ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini örterek mayalanmaya bırakalım
*Bir tavada margarini eritelim
*Mayalanan hamuru 20 adet bezeye ayıralım
*Un serpilmiş tezgahta bezelerden ilk beş tanesini servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarına eritilen yağdan sürelim
*Beşincinin üzerine yağ sürmeyin
*Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayalım
*Servis tabağı büyüklüğünde açılan ilk 5’li hamuru un serperek fazla inceltmeden küçük tepsi büyüklüğünde açalım ve 12 eşit parçaya bölelim ve geniş uçlarına kıymalı patatesli harçtan koyup sigara böreği şeklinde saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım
*Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim
*1 paket maya
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 su bardağı sıvı yağı
*4 su bardağı ılık süt
*Aldığı kadar un
Hamurun arasına :
*100 gram margarin
İçine :
*1 kase kıyma
*3 adet patates
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzerine :
*2 adet yumurta sarısı
*Çörekotu
*Susam
Kıymalı Patatesli Kat Kat Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesi haşlayalım ardından rendeleyelim
*Tavaya 1 kaşık yağ koyup küp küp kesilmiş soğanı kavuralım
*Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edip en son baharat tuz ve rendelenmiş patatesi ekleyip karıştırın ve soğutalım
*Hamuru için derin bir kaba maya, şeker ve ılık sütü ekleyip eritelim
*Ardından sıvı yağı ve tuz ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım üzerini örterek mayalanmaya bırakalım
*Bir tavada margarini eritelim
*Mayalanan hamuru 20 adet bezeye ayıralım
*Un serpilmiş tezgahta bezelerden ilk beş tanesini servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarına eritilen yağdan sürelim
*Beşincinin üzerine yağ sürmeyin
*Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayalım
*Servis tabağı büyüklüğünde açılan ilk 5’li hamuru un serperek fazla inceltmeden küçük tepsi büyüklüğünde açalım ve 12 eşit parçaya bölelim ve geniş uçlarına kıymalı patatesli harçtan koyup sigara böreği şeklinde saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım
*Üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim