iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Patatesli Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler
**6 adet yufka
İç malzemesi için:
*45 iri boy patates
*250 gram kıyma
*2 kuru soğan
*2 yeşil biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*12 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı su
Bulamak için:
*1 büyük paket galeta unu
Kıymalı Patatesli Kruvasan Börek Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, puf puf süper olan bu börek favoriniz olacak
1
*?? Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp soğumaya bırakın
*Bunun için patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan ve bölmeden su dolu tencerede haşlayın
*Kabuklarını soyup soğutun ve minik küp şeklinde doğrayın
*Soğanları soyup küp şeklinde ince doğrayın
*?? Tavada soğanla kıymayı sıvı yağı ekleyerek kavurun
*Küp doğradığınız patatesleri, tuzu ve baharatları ilave edip 45 dakika karıştırarak kavurun, soğumaya bırakın
*?? Derin bir kapta sıvı yağ ve suyu iyice karıştırın
*?? 1 yufkayı masaya serip yufkanın her yerine kepçe ile sosdan döküp fırça ile her yerine sürün (küçük kepçe ile 1, 5 kepçe yeterli)
*2 yufkayı birincinin üzerine serin ve aynı şekilde sosla her yerini ıslatın
*3 yufkayı da ikincinin üzerine serin ve onu soslayıp yufkayı önce 4’e, sonra her bir parçasını 5’e bölün
*Uç kısımlarına iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarın
*Yufkalara sürdüğünüz sosa iki ucunu batırıp elinizde yuvarlayarak her yerinin ıslanmasını sağlayın
*Galeta ununa her yerini bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
?? 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun ?
**6 adet yufka
İç malzemesi için:
*45 iri boy patates
*250 gram kıyma
*2 kuru soğan
*2 yeşil biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*12 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı su
Bulamak için:
*1 büyük paket galeta unu
Kıymalı Patatesli Kruvasan Börek Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, puf puf süper olan bu börek favoriniz olacak
1
*?? Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp soğumaya bırakın
*Bunun için patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan ve bölmeden su dolu tencerede haşlayın
*Kabuklarını soyup soğutun ve minik küp şeklinde doğrayın
*Soğanları soyup küp şeklinde ince doğrayın
*?? Tavada soğanla kıymayı sıvı yağı ekleyerek kavurun
*Küp doğradığınız patatesleri, tuzu ve baharatları ilave edip 45 dakika karıştırarak kavurun, soğumaya bırakın
*?? Derin bir kapta sıvı yağ ve suyu iyice karıştırın
*?? 1 yufkayı masaya serip yufkanın her yerine kepçe ile sosdan döküp fırça ile her yerine sürün (küçük kepçe ile 1, 5 kepçe yeterli)
*2 yufkayı birincinin üzerine serin ve aynı şekilde sosla her yerini ıslatın
*3 yufkayı da ikincinin üzerine serin ve onu soslayıp yufkayı önce 4’e, sonra her bir parçasını 5’e bölün
*Uç kısımlarına iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarın
*Yufkalara sürdüğünüz sosa iki ucunu batırıp elinizde yuvarlayarak her yerinin ıslanmasını sağlayın
*Galeta ununa her yerini bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
?? 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun ?